Malam Rabu... Selasa Malam... dan ...Isnin Night

October 21, 2010

Salam gengs Bloq semua

Salam buat Gengs yg masuk jenguk pas tu kuar tanpa jejak...tinggalkan la jejak gengs..sedih tau..

Sejahtera Buat Gengs yg bukan berugama Islam...Kita tetap gengs kan..

Buat Gengs yg bermasalah...Jgn lari dari rumah gengs...Tak nak kawin tak per...kata zaman cyber...kuat cam cyborg la ckit kan...duduk berbincang...

Buat Gengs yg ada hati nak anta mak kat umah org2 tua...Neraka tu amat lah Panas gengs...Setakat mak nak makan..tak kan tak boleh bg gengs..apalah sgt makan org dah umur 80an ni kan....

Haaaa...Citer pasal makan ni......aku masih lagi dalam mood makan-makan gengs...apa?..korang tak suka citer pasal makan...meluat...bosan...korang nak banned bloq aku?...Apakan daya.... aku tak bisa puaskan hati semua org...gengs yg suka ..stay tuned...Gengs yg tak suka...geng suka-suka lah tekan butang Delete yer gengs...no obligation...


Hari Rabu Malam....Si Kecik Ni mmg ditugaskan membaca doa makan....kdg tu sampai bergaduh ngan Zati sbb dia kata asik dia jer yg kene baca....lauk aku mlm td...Kembung Cili Api...Sup Ketam...Khailan Ikan Masin & Cendawan goreng..terlebih masa aku goreng cendawan tu...pahit ckit..tp abis..tak baik membazir....Allah marah beb..setakat pahit apa ada hal...



Dinner Selasa ..gengs ingat tak Mr HaB pi mancing udang...so aku dah masak udang tu...ada gengs yg sugest kan aku masak lemak cili api..aku pon suka gengs..Tp En HaB tak suka..dah yg mancing dia..tak kan aku nak one-O-Zom lak ngan dia nak masak apa...Jgn melawan...tgk tapak kaki dia..apa ada disitu..Heaven gengs Heaven....Jd nya itu udang aku masak sambal jer la..Tgk gamba la gengs kemain senyum lagik dia..berminyak mulut DIA Gengs dapat mkn udang sambal tu...dia aku bg yg besar la gengs aku punya..Berkorban apa saja..harta aatupon nyawa...Feeling2 P.Ramlee aku..tak der la gengs..dia kopekkan udang besar tu bagi isi dia kat aku...Pas tu aku cuma tumiskan kobis dan ayam goreng kunyit



Makan Malam Isnin aku..Ingat lagi story aku pi mkn kat umah geng sekolah aku tu..dia bekalkan aku Ikan talipia...Ikan Talipia tu aku Goreng garing2 pas tu buat pencecah dia...Sambal Cili Api ikan tengiri...telor mata tu feberet Yana..tu yg sukarela baca doa dgn senyuman tak boleh cover gigi yg dah rongak tu...dan sayur apa tah aku pon tak tau nama dia....

So ok tak gengs..jemput makan semuaaaaaa ....

21 geng komen :

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

jap aku nak ingat..aku penah xmasuk sini tanpa jejak...
hmmmmmmmmmmmmmm dok pikir nie.. :P...
pehhhh terbaik kan..makanan...aku nie syorga la kak..minggu nie..asal balik keja..atas meja penuh dengan makanan..next week mama aku dah balik kampung..ha menjawab la meja kosong jerk la..huhhuhu...kasi alamat please aku nak g makan kat umah ko lak..ahhahaha *larikssssssssssssss*

NoRMie said...

alamakkk kak... perut den bebunyik plak ni.. pergghhhh.... terbaek udang tuh...

Eye_nee said...

Pepel Bonda Amani..
Ko punya jejak mmg terbaik sis...gua terharu...tu la kan kalau duk ngan mak..balik keje dah siap semua...
Nnt akk suruh Pak mat Datim Markonah punya Driver jemput ko dtg yer..hahah..016-2943043..ni no Datin Miskiah..hahaha

Eye_nee said...

Nor..
Bunyi kuat ker bunyi pelan..kalau kuat pi mkn ubat cacing dulu baru bileh mkn udang tu..hahahaha..

mizz sue said...

wah!!!!! semua sedp...nak jugak!

Eye_nee said...

Sue..
Nmpak jer sedap...jgn terpegaruh ngan gamba...yg sebenarnya........................................................................................MMG SEDAP...hehehe...

Ati Masrif said...

erhh...rajin giler tu msk pelbagai...kalau kita takat 2lauk jer..hahahha

Eye_nee said...

Ati Masrif..
MMg cam tu la selalunya akk masak T..ada 1 sayur..1 ikan..1 lain-lain bende...tp yg sempoi2 jer la..Tq singgah dan dropkan komen kat sini T..

dotblogspotdotkom said...

nih yg buat perut pakcik tetiba je berbunyi².. adakah lapo @ tak menahan...huhuhuu

A.I said...

YA ALLAHHHHHHHHH!!
ketam ketam ketam
kepala udang kepala udang kepala udang

kenapa kau seksa aku kakkkkkkkkkkkk??

Rinna said...

Waduh2.. EyeNee sedap2nya..lauk..adess yang tak leh tahan tgk Udang beso kedabak tuh..meleleh beb..ishhh...

rATu kEBaYA said...

kak.. kekadang aku masuk pun tak tinggalkan jejak.. tak sangka kak ko perasan ye.. hehehe.. almaklumlah sempat click je.. baru nak say hai.. dah bos bagi ceramah.. terus x.. hehehe...

kak semua makanan ko ni mabeles lah.. menjejeh air liur aku ni..

Eye_nee said...

Pak Chik Ensem..
Lauk sempoi2 jer pakchik..

Ai 3 suku..
Ya Ampunnnn Ai...Akk sengaja sumpah betul akk sengaja tunjukan kat sini...hahahaha...

Rinna...
Manis Na isi dia..udang fresh la katakan....pejal kenyal mampat isi dia

Kebaya La Sgtttt...
Bila Ko Balik dari obersee???hehe
Akk pon kdg boleh jd dukun jugak selain jd Tukun...hahahaha...akk pon kdg masuk tak tinggal jejak sis..i'm sori..kes kita sama jer..baru nak bc nak tinggal jejak dah boss masuk...

p/s: sila lap airliur yg menjejeh tu...

eMMe said...

dok ateh citer sedih2, sayu je hati membacanye, dok bwh lak citer pasal makan, menggeletar perot ku kak..hehehee...

Eye_nee said...

2 in 1...pakage beb...hehehehe...saja jer bg pesanan..kita ni kan insan ordinary tu yg kene pesan berpesan...sian dia mengeletar perot...akk kah yg bersalah???...hehehe..tanya cam nak kene pelempang...

kak ina mail said...

ko masak , tak ajak aku makan pun.nanti kalau aku sampai sg.buloh, boleh ajak aku datang umah.kalau ko sudi ajaklah.aku dapat pergi blog ko, hujung minggu je.i miss u so much

Eye_nee said...

Ina Mail..
Bole Saja Na..no hal unya...dtglah..tak per Na ..aku pham ko tak leh dtg blog aku...Miss u foreber..haheheh..

ct fad said...

fuhh terliur aku tengok byk mkanan ni...agak2 boleh campak kat ladang gandum sepinggan due mesti gempak kan..

Eye_nee said...

ct fad..
ala sis apalah sgt lauk pauk gua kalau nak bandingkan dgn gandum2 disisi lu tu...ahaksss...

Bit Zamri said...

besaunya nye udang!!! nak nak ank!!

Eye_nee said...

Bit Zamri..
Amik lah..amik lah...amiklahhhh..
Tq sis dtg ke sini...