January 19, 2010

Tahun ni aku tak belikan kek pon buat Zati....bila balik semalam aku ngan ayah dia buat mcm tak peduli jer pasal hari jadi dia.....Zati macam nak tanya tak tanya....ko pon paham yer Zati...ni dah tengah2 bulan....budget mak pon cam dah paras2 kritikal dah ni......
Bila dah pukul 8 Zati tgk aku belum masak2 lagi...dia pon tanya...mak tak masak ker...aku jawab...tak....amik lauk kat umah nenek jer mlm ni...mak malas nak masak....
Lepas solat Isyak....kami kuar bawak Zati gi mkn....mkn dekat nagn umah aku tu jer.....aku tanya nak mkn kat mana....dia diam jer...mana2 pon boleh dia ckp.......aku bawak dia gi mkan kat "Tree Steak House"......layanz.....

Posing jap kat tepi small kolam ikan kat dlm kedai tu....elok jugak dia buat cam ni...letak ikan dan kura2 kecil kat dlm tu...tak der lah busan nak menunggu the foods......


The besday girls...suka ko yer Zati.....

Air the three girls tu..................Mak bapak the girls minum air suam jer....huhuhuhu.....


Yg atas tu hubby aku punya.....Lamb chop.......Taste marvelous
Sebelah tu kakak punya......beef steak with black papper sos........sodap jugak
Kat sebelah bawah tu aku punya......Chiken chop with bbq sos.......sos dia sodappppp
And 2 sets for Zati & Yana......Fish and Chip...ikan dia tu kureng ckit...aku tak syorkan utk order next time....




Sampai naik steam mata aku.......tgk pinggan aku......licinnnnnn koooou.....




Ya Allah bawak mengucap Yana....mak tau lah ko tu hantu mayonis....habis dia punya...mintak pulak Zati punya......


Korang dua jer yg special ckit ekkk...siap dapat dessert lg yer........This is the best that we can do for Zati....dia tak penah mintak sesuatu pon on her birthday....mak tau Zati such a very gud girl kan.....masa nak balik tu......kat dlm kete dia say Thanks mak for belanja mkn.....so touching.....korang bertiga mmg pemberian Allah yg paling berharga buat Mak & Ayah.....Luv U All....

10 geng komen :

sueanne said...

bestnye tgk western food tue..dah lame tak makan..heheh..kakk..antara tree steak house ngn ayeem burger, mane best?..

Solehah said...

sedapnya kak..

Eye_nee said...

SUe:
Akk lebih suka kat TSH....sbb dia ada byk pilihan sos.......

Solehah:
Ha ah sedappppp....

ayoi said...

kan aksi2 akak mengalahkan akaklah birthday girlnye kn.......hahahahah!!!!

google said...

tu la..zaman pakcik dolu.. tak pernah pun sambut birthday... dan x pernah tanya pun.. MAKLONG le orang susah... la nih anak² pakat ugut lagi.. kalu x beli sesuatu...x mo layan parent.. ntah le....

Aini said...

aiyookkk sedapnye!

Eye_nee said...

Ayoi:
La Yoi ko ni kan...kalau ko dpt mengENakan akk...kemain sorga ko rasa yer....

Pak Chik:
Ye la kan...sama jer kita pak chik...tak der maknernye besday2 ni kan....berlalu jer hari tu cam biase....

Cik Sama Nama:
sedap bangettttt......

amirah said...

jemput makan...hehe

Eye_nee said...

Amirah:
Ye sila-sila...buat cam umah sendiri..hehehe..

Lovely Moment said...

kat mane kedai ni kak?