Dunia Hilang.....3 Hari 2 Malam.....

January 05, 2010

Selamat Thn Baru 2010........Citer ni thn 2009....baru hari ni aki curi2 ckit masa kat opis nak postkan jugak N3 ni.....11-13/12/09...Opis aku buat Family day....Ni kira tradisi setiap thn opis aku......Dah 8 thn aku keje kat sini....so lebih kurang 6 kali aku dah gi sana sini ngan geng2 opis for family day......so thn lepas kami decide gi berfamily day ke Lost World Of Tambun......

Pagi 11/12 aku akan konvoi 3 biji kete....so pagi tu sebelum gi mereka dtg kumpul kat umah aku dulu....jadi aku buatkan lah sikit breakfast tuk dorang...aku goreng meehon dan buatkan roti sardin goreng kene ngan Kopi O cap Aik Cheong......

Byk gambar dan cerita aku nak tulis tp masa pulak tak mengizinkan...jadi aku amik mana2 yg sempat jer la......

Aku import dua mate tuk basuh pinggan.......Perjalanan amik masa bih kurang 2 jam la tuk sampai ke sini...Kami duduk di Hotel Impiana Casuarina..... kat tgh bandar Hotel tu..so hari jumaat tu dlm kul 3 lebih kitaorg check In....Aktiviti ke Dunia Hilang ....hari sabtu...jadik ari jumaat ptg tu kami cuma lepak king kat tepi swimming pool jer la....Zati....tak lepas peluang la...dok mandi sampai lobam la kat situ.....

Mlm tu lepas dinner kitaorg pon duk lepak2 kat luar Hotel.....bangunan hotel bersebelahan dgn bangunan UMNO...tu yg posing Ala2 patriotik aku mlm tu...HIDUP UMNO...HIDUP UMNO....tp undian aku rahsia........cam2 cara posing....aku siap menari ala2 Chadamurkhi lagi...amik ko...aku yg terober lak...si Kakak rilek jer....uish tak sedar diri aku jap.......



Ni Breakfast pagi sabtu sebelum kami bertolak ke Lost World.....


One malaysia....


Ni la Lokasi kat dlm Lost World...mmg cantek.....tp cuaca punyalah panas hari tu......dah rasa cam merentung dah duk kat dlm Hut tu...








Kami pergi berkumpulan so pihak berwajib sediakan kami satu Hut tuk kami letakkan semua brg2 kami disini.......org ramai betul maklumla cuti sekolah..ada 2-3 kuarga yg duk menumpang dlm Hut kami ni...




Dlm tu ada disediakan kawasan permainan...hubby aku, kakak, Zati dan Yana naik lah benda ni....Aku???????...biarlah jd penonton jer...aku ni Fobia tahap nazak bebende cam ni.....ni lah padahnyer duk teruja sgt menengok citer Final Destination...aku ni jenis yg selalu pikir bebende yg bukan2.....Tak pa la korang naik la yer...biar mak kat bawah jer....

Hepi aku tgk anak2 ari tu.....

Ni on the way nak gi tgk harimau........


Kat Dlm tu Juga ada Petting Zoo.....Mini zoo la lebih kurang.....adalah few specis hewan kat sini....Ada ular..monyet kecil...Rabbit......


Sesi bual bicara ngan burung kakak Tua....kalau ko kakak Tua aku ni mesti Kakak Muda......perasan aku......


Dgn geng rock....Ular sawa the rock.....aku takut2 berani jer ni...dah la kepala dia menghala kearah aku....kalau lah sekali ko Ngap.....arwah aku.....Hubby aku ngan kakak pon tak lepas peluang jugak....Ular ni dibela sejak umur dia 4 month tak silap aku......Jinak dah...


Dgn Sue kat dlm sangkar Ular ngan biawak.....biawak dia jenis komondo tu...besar2..dibuatnyer time aku dok mengedik ni bergambo tetiba pecah pulak cermin tu jd santapan diraja la aku ngan Sue...eeeeeee....soram akuuuuu......


Kat tepi air terjun buatan.....

Swan Boat....3 henggit tuk 15 mnt....Pejal&Ani...Nor&Jasmeen....Sue.....

Si Penjinak hewan...Nor....Sesi gambar mengarut.....


Hot Spring...best oooo mandi kat sini...aku sampai kul 8 mlm dok berendam lg kat sini...bila malam cuaca dah sejuk...segar jer rasa badan berendam dlm air ni....aku ngan Nor siap menyelam lagik..perasan ala2 Duyung la pulak.....

Kami dok dlm lost world tu dari pukul 10 pagi sampai kul 10 mlm....even dinner kami pon kat Hut tu jugak....ada nasik goreng....pari bakar...satay....kuih muih...buah2......

Rilek Yana.....Pelan2 ckit kang tercabut ngan gigi2 sekali......


Ofis mate aku.....Mr Eu baju hijau tgh dukung anak dia...very the sporting dia ni....Mr Chua and Family.....The very Loving couple...Mr Rajoo&Wife...........And Wife Mr Eu...dia ni muka cam pompuan jepun.....


Ni la team ofis aku....percutian kali ni kira cam lebih credit tuk anak2 la......moga pergi ke tmpt yg lebih best lagi yer boss thn 2010 ni ......

5 geng komen :

D.O.U.B.L.E...S said...

bestnya.....

Eye_nee said...

Ct:
lagi2 kene sponser sumer bende...berganda2 lah best nyer......

dotblogspotdotkom said...

huhuhuh.. XTVT paling happenin' sepanjang tahun 2009 ye... memang hebat kaooo

sejahtera utk kamu sekeluarga...

sueanne said...

tarian chandarmurthi tue yg tak tahan tue..hahaha..akak2x..janji rock beb..muahahah

Eye_nee said...

Sue:

Ni sumer korang nyer hal la...tak henti2 nak amik gambar....sampai kene sound ngan mr eu kat hotel.... sampai akk gelak siap tertonggeng lagi......hahahahahhh....