Biar Betul Kak...Kalau Yana tu Mak Percaya Lah

June 11, 2014


As-Salam Gengs
Semoga Rahmat Allah mengiringi kehidupan seharian kamu semua....InsyaAllah


Gigi kekal pun belum tumbuh masa ni
Kemain hepi tersenyum rongak siap tunjuk sign peace lagi bergambar dengan kulit Ular yg dijumpainya dalam kebun mak aku gengs.



Tak cukup sign peace tu...dibuatnya Luve pulak kulit Ular tu...Dia tak takut..tak geli pun


Ni gambar yg terbaru..senyum pun dah kontrol ayu gitu kan...dah dara-dara sunti gitu kan...
Kali ni dengan Ular hidup dia bergambar.
Bila dia balik tunjukkan pada aku gambar ni..baru lah aku teringat..dia minta duit belanja lebih hari tu..
Nak RM 5 katanya...Sekolah ada buat sikit pertunjukan
Balik tunjuk gambar ni nak suprise kan mak lah konon kan...


Mak tau lah Yana tak takut dan tak geli kan Ular2 ni

Yana Kan Anak Mak...Mana tumpahnya kabonara kalau tak ke spegeti kan..Kita kasi moden sikit peribahasa...




Mahu Bukti????

%


%


%


%


%


%


%


%


%


%



Tak perlu kata apa-apa kan...lalallalalalalalalallalala....
 



Tapi kan gengs aku  muskil sangat ni..
Bulan lepas sikakak ni mintak nak bela Ular Sawa sebagai Pet dia...
Kau biar betul kak...
Ko pegang kucing pun ujung2 bulu kucing tu jer
Ada hati ko nak bela Ular Sawa
Masa mak ambil gambar dgn Ular kat atas tu
Sebatu jauhnya ko duduk dari mak
Masa kita ke Lost World Of Tambun ari tu pun
Ada Mak suruh ko ambil gambar mak dengan Ular Sawa dalam tu
Dari Jauh ko ambil gambar mak
Dah gambar mak besar sikit jer dari Kuman...
Aku bukan apa gengs..bukan tak bagi dia bela
Esok2 mak jugak yg nak bagi makan ular sawa tu
Mak jugak yg nak cuci mandi kan dia
Sudahnya nanti
Mak Lemak cili api Ular tu dengan kentang
 Merasa sangat kita anak beranak makan makanan esotik..

 

 



Tak Payah lah bela Ular yer kak...kita jd model selpie jer lah 3 beranak mcm ni....ahakssss


PEMBERITAHU:Keinginan kdgkala hanya ikut-ikutan bukan kehendak diri sebenarnya...




 

15 geng komen :

Rai Ourkizuna said...

aduss.. banyak banyak haiwan kenapa la ular sawa jadi pilihan.. huhu

Eye_nee said...

RAi..
Sbb dia sgt pemalu kut...hahahahah...

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Aku pun penggeli tengok ular ni.. gambar pun aku geli.. aku scroll laju ke bawah entri ko Nee.. takut.

Daddy Ziyyad said...

Hahahaha..tu diaaaa..mak dia punya hebat, berapa kilo ular sawa tu kak?

Bagi la Yana bela haiwan eksotik lain..macam sesumpah ke...cicak tokek ke...hahahaha

Daddy Ziyyad said...

Tq dah bagi resepi tu..Boleh labuat pembuka selera masa pepagi buta bersahur nanti..:P

sukaxplo said...

salam
ular...errr

eMMe said...

btol tu kak eye Nee... pe kabar kak n famili..harap semuanye sihat2 belaka.. smalam cuti kak, jaga twin yg kedemaman... Ya Allah... rasa kali ni demam yg luar biasa...

idzwa kamaruddin said...

huwaaa..geli nyerr!!!!huwaaa....geli ner!!! huwaaa...geli nyer!! huwaaaa ntah biler nak hilang trauma ini...huwaaa..geli nyer!!!

lieyalatif said...

owaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa akak!!! beraninyeeeee...besar gile ular yg akak pikul tu....mak oiiii!! respek gile ngan akak...lieya ni bende2 mcm ni mmg sah2 le lari dulu....geli/takut .....auwwwwww!!!!

kak, pes time lieya tgk ular salin kulit tu kak..... scary plak tgk..mcm terbayang2 ular tu ade dekat2 ngan kite heheeheheh

Nor Azimah said...

beraninya kak, tapi ada rasa teringin nak cuba la, mesti dah jinak kan, lain la kalau yang liar tu, bahaya.

Irfa said...

bela ular?
saya lari dulu lah

AL FAJR TRAVEL JOHOR said...

Bismillahirrahmanirrahim..

Assalammualaikum wbt

ALFAJR TRAVEL & TOURS SDN BHD (768307-X) (KPK/LN 5056/1) menyediakan perkhidmatan UMRAH.

Pakej Umrah December (Musim cuti sekolah) dari harga RM4,790.

Layari:

umrahjohor.blogspot.com
www.alfajrtravel.com.my

Hubungi:
07-2344437
(utk sebarang pertanyaan)

Kakzakie said...

Kalau kakak upah ribu-rirbu pun tak mahulah Eye_nee. Berani betul Yana tu kan..

Rinna said...

Wahh beraninya dia pegang ular.. caya laa anak beranak nie.. :)

ct cucubi said...

mmg tabik spring la.. CC nak pegang ula pon x brani.. huhu... lucu jugak si yana ni nak bela ular..=)