Yang Haram Kita Halalkan...

May 28, 2014

As-Salam gengs
 Semoga Rahmat ALLAH sentiasa buat kamu semua gengs

Sabtu 24/05/2014...Malam
Aku berombongan cik Kiah ke Kelang
Atas urusan pernikahan Adik sepupu Ku

 Besar dah ko yer Dik..
Dulu masa hari pernikahan ku
Dia yg bawakan bunga manggar..berseluar pendek..bermuka selenge
Sekarang dah jadi suami orang ko yer...




Ohhh...masih hensom lagi En. CEO aku ni rupanya....ahaksss...muntah hijo korang gengs baca statement aku ni...siapa lagi nak puji laki sendiri kalau bukan bini dia kan gengs..dua kali muntah korang yer gengs...



Di nikahkan sendiri oleh bapa pengantin perempuan(Berbaju Melayu purple)...aku juga dulu begitu gengs..Arwah Ayah yg nikah kan aku...2 kali lafaz oleh adik sepupuku...Sah mereka menjadi suami isteri..Halal Sudah Apa Yg Di Haramkan antara lelaki dan perempuan bukan mahram...Alhamdulillah...



Setelah selesai ijab dan kabul...bersalaman suami isteri...


  
Sebak aku saat ni..bila mak pengantin perempuan memberikan nasihat pada anaknya...Terbayang aku pula..brgkali jika ada jodoh ketiga-tiga puteri ku...beginilah aku nanti...
 


Besar dah anak2 mak...sampai masa nnt...kamu pula akan mak raikan sebagai Raja Sehari....
   
 
Bersama-sama rakan sebayanya yg masing2 dah punya 2 - 3 anak..tinggal yg baju petak2 yg masih bujang lagi...  

  
Aku suka gambar ni gengs...kami pula yg lebih romantika gitewww...terlebih sudah pengantin otai ni...mmg tak bleh blah...


PEMBERITAHU:Selamat Pengatin Baru ADDY AZWAN & NUR MASYITAH...Semoga terus kekal bahagia
  

21 geng komen :

Rinna said...

Sweet je kedua mempelai..sama cantik sama padan..

Pengantin lama pun sweet jugak.. :)

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

So sweet pengantin lama tu ehe :)

Bila dah halal senang hati mak bapak kan Aini :)

idzwa kamaruddin said...

selamat pengantin baru buat adik :)

dan selamat pengantin baru selama nyer utk pengantin otai :)

Eye_nee said...

Rinna..
Pengantin lama tu terlebih sweet nya geng...hehehe

Eye_nee said...

Cahaya Hidup Ku..
Itu pengnatin lama..dia punya sweet tak boleh kena kincing manis punya oooo....heheheh

Betul T...lega hati mak bapak bila dah Nikah mcm ni kan T...Majlis besarnya bulan 8 nnt T...

Eye_nee said...

idzwa..
Ucapan yg kedua itu sgt sgtt sgttt sweeettttt lorrrr....Tq yer..

Khairul Bariah said...

pengantin otai dh byk pengalaman...pengantin baru malu2 gitew..:)

Eye_nee said...

KB..
Tepat sekali..dulu pengatin Otai tu lah yg paling kaku atas pelamin...

Kakzakie said...

Hilang segala resah mak-ayah bila yg belum halal telah menjadi halal...

ps: En abe Eye_nee nak ajar pengantin baru cara nak romantik dgn isteri tu jgn tak tahu hihi..

Eye_nee said...

kakzakie..
Betul tu kak..dah nikah mcm ni...ikut suka kamu lah nak kehulu ke hilir kan...

hehehe...Malu anak tgk...hahahah...

Daddy Ziyyad said...

moga kekal bahagia hingga ke syurga...Insya Allah...

awat takda gambar akak dgn abg posing atas pelamin sekali? ekekekekeke

Eye_nee said...

DZ..
Akk nakkk..abg ko la...takut over shadow pengantin la pulak katanye...hahahahah..

makcik tempe said...

Amboi kemain lentong kepala somi ko kat bahu ko geng. ......kelang kat mana????

Eye_nee said...

makcik tempe..
lentok liuk beb..hehehe..aku pun tak tau kat mana beb..dkt2 dgn Aeon..ada ke Aeon kat Klang beb...jln mlm..aku ni dah lah buta jalan...

lieyalatif said...

iye la kak suke pic last tu...ko lak yg over telentok gituuu...tapi takpe, lieya suke mcm tu...lagi lame perkahwinan lagi romantik gituuuu..... setengah org dah lame kawin dah malas nak romantik2....

cantik pelamin tu kak...lieya suke...lembut jek warnanye...pasangan pengantin pun same cantik same padan....moga bahagia till jannah dan cpt2 bagi anak buah hehheehehe

Eye_nee said...

lieya..
Akk pun tak sangka terlentok cam tu...kihkih..yer lah lg tua lg kena sayg2 yer dak...

Tu lah harapan kita...biar dgn pasangan yg sama seidup semati...

Nor Azimah said...

cuti sekolah, musim orang kawen dah sampai, makan nasi minyak pengantin kita yek.

Eye_nee said...

Nor Azimah..
Cam tu lah nmpak nyer...tiap2 minggu padat jer jadual nasik minyaknya...

makcik tempe said...

AEON KAT JJ BUKIT TINGGILAH TU.

sarah said...

sweet jer...

Cik Matahariku said...

As salam Eye ene, terima kasih letak blog saya dlm bloglist anda, sangat terharu dan menghargainya.Saya pun nak buat yang sama seperti anda, kita kawan:)