:::VALTTUKAL PUTHU THAMBATHIGAL:::

May 19, 2014

As-Salam gengs
Semoga Rahmat Allah sentiasa mengiringi kehidupan kamu semua gengs..


" Ponegayuden Ungal Nalei Toodan Gugal" (Mulakan hari dgn senyuman)
 Amboi Sebijik mcam Padaiapa bagi ucapan
Baca Tajukkk..
Nampakkkk...
Satu Malaysia Sangat Dah Kannn...
 Tamil sangat dah bunyinya ni
Itu Ucapan "Selamat Pengatin Baru" gengs
Gigih aku menanya pada Purchasing Executive aku...

Oklah kita mulakan
Kejadian malam tadi ni
Aku menghadiri satu Jemputan kawen Masyarakat India gengs
Kawan Tamil aku ni ...EN MANIMARAN....kenal dengan Famili aku dah lama gengs
Dia buat perniagaan hardware bergerak
Maksudnya tiada kedai..hanya beli barang dan hantar melalui phone kepada customer
Dan tempat trasit barang2 hardware dia adalah dikawasan rumah mak aku gengs
2 buah lori dia pun parking kat rumah mak aku jugak
Kami memang rapat..dia sayangkan mak aku gengs
Setiap pagi dia akan belikan roti canai ker..meehoon ker utk mak aku
Kalau dia melancong pun begitu..pasti ada sesuatu dititipkan buat mak aku


Anak Perempuan Sulung dia yg kawin ni
Sebaya dengan anak sulung aku
Cantik..kecil molek jer orangnya



Hiasan Bulu Burung Merak ini diletakkan disepanjang carpet Merah menuju kepelamin .
Sekadar hiasan atau ada sebarang tujuan tertentu diletakkan bulu burung merak ni tidak lah aku ketahui gengs..



 

 

 



Kekenyangan 2 beranak ni..pekena tosai 2 keping..ithli seketul..
Aku makan nasik minyak dan ayam masak merah
Ada kari kambing juga

 



Melenting misai uncle ni..hehehe..
Sapedek sedappp sgttt ni...

 


 Ramai juga tetamu Malayu yg hadir
Maklumlah gengs...boleh dikatakan disetiap project perumahan
Kat kampung aku ni...mesti ada bahan2 binaan yg akan di supply oleh EN. MANIMARAN ni
Pendek kata satu kampung aku kenal siapa MANIMARAN ni..
Gambar MR MANIMARAN ni tak sempat pulak aku snap
Termasuk lah picture aku..sbb aku memakai sari pd masjlis ni...takut korang kata aku sebijik mcm  wanita Katmadhu pulak...heheheh
(Aku tipu jer...mana ada pakai sari...ko gileeee nak pakai sari) 
 


 



PEMBERITAHU:Majlis bersanding mereka seperti kita juga...cuma pelamin tiada dihiasi bunga-bungaan dan bahan2 merenjis dipilis...yg lain semua sama..Dia meniru kita atau kita yg terikut cara mereka.???

22 geng komen :

Rinna said...

Satu malaysia gitu.. Iye laa dah namanya kawan baikkan kena laa hadir.. dpt plak makan sedap2.. :)

idzwa kamaruddin said...

KITER TIRU DIA..EH??hahahaa....


seronok tau kak..pakcik izwa india masuk islam kawin dgn adik abah..mak ayah dia masih lagi india dan selang 2 sebiji umah je dari umah izwa..

syok tau!

Eye_nee said...

Rinna..
Hari2 nnt tgk muka dia parking lori rumah mak...segan pulak kalau tak pergi nnt kan..itu pun mlm td dia nak bungkuskan tosai bg pada mak..

Eye_nee said...

idzwa..
Sound system dia tu yg tak tahan tu..nak bercakap dah kita terjerit-jerit pulak..meriah sgt beb..rasa mcm nak angkat sari pegi berjoget kat depan pelamin...hahaha

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Terbelit lidah aku baca tajuk entri ko Eye Nee.. Sedap ye ko sepadek nasi minyak dengan kambing tu ye.. lagi-lagi ada tosai tu..

Hahahha teringin jugak aku nak tengok ko pakai sari Eye Nee..
Ko ingat tak kawan kita dulu Elamaran.. mana dia sekarang kan Nee..

Kesuma Angsana said...

bab2 kawin ni teringat2 kata2 Adik, orang melayu ni suka sngat menirulah Ummi, nikah tu yg penting, sanding2 tu ikut agama lain kan ! hehehe adik adik..

Eye_nee said...

CAHAYA HIDUPKU..
Amma nalareki T...kari kambing tu..ambik ko kannn 1 Malaysia kekdahnya...

Jgn dibuat T...Jom buat reunion T...tema "SARI SPLENDOUR"..amik ko semua bersari...

Aku dah lupa T Elamaran ni T..memori down dah kannn...faktor usia kekdahnya...

Eye_nee said...

KA...
Adik yg bijak..tp saya dulu2 pun sanding gak KA...nenek2 makchik2 nak tgk...saya cucu kedua yg kahwin dlm keluarga sebelah arwah ayah ..kita ni ngikut jer lah..

Khairul Bariah said...

amboooiii...baca tajuk ingatkan resepi putu ke apa tadi...sekali tgk majlis kawin.
memang 1Malaysia betul lah kenduri dia :)

Eye_nee said...

KB..
Ko jgn tertipu beb..bukan Puthu sebarang puthu ni...hahahah...Melayu..China..India sekali ada dlm ini majlis...

Dee said...

Teringat dulu anak angkat mak saya..org india jugak..mmg baik..

Tang adat tu..entahlah..asal x bertentangan ngan agama sudahlah..

Eye_nee said...

Dee..
Kalau kita baik dgn org..kompom org akn baik dgn kita kan..

Bab ni susah nak sentuh..pandai2 lah sendiri asal tidak berlebih-lebih dan berlaku pembaziran serta meriak-riak...sekadar mewar-warkan sipolan dan sipolan sudah bernikah dgn sah..ini yg wajib..

Kakzakie said...

Kalau pakai sari pun apa salahnya Eye-Nee asal aje jgn nampak perut hihi...

lieyalatif said...

wow best kak...sesekali pi kaum lainpunye kenduri mmg syok...lagi pun skrang kite hidup 1 malaysia ni kaum lain dah sensitif dgn ape yg melayu boleh dan tak boleh makan...so bab makan mase kenduri dah tak jd masalah dah kan kak.....

Eye_nee said...

lieya..
Melihat budaya kaum lain pulak kan...lebih kurang cam kita jugak...bab mkn mmg no problem sis...dia tahu dia byk kwan2 melayu..jd kateres pun ambik yg India Muslim punya...

Wak Gelas said...

simple je kann tempat bersandingnya., ehHHee

sukaxplo said...

salam

satuuuu malaysiaaaa :)

Daddy Ziyyad said...

Hahahahaa..mmg kena tgk Padaiyappa baru fasih dan faham bahasa Tamil ni...

Ni la yg bagus...betul2 semangat muhibbah...

Pasal bersanding tu, rasanya mmg budaya Melayu yg cilok dari Hindu...

Eye_nee said...

Wak gelas..
sempoi jer wak...cam ni nyer sempoi pun 30 ploh riban wak...

Eye_nee said...

sukaxplo..
Wsalam..

R1M...Rakyat SAtu Malaysia..Peace yor..

Eye_nee said...

Dadday Ziyyad..
Semangat setiakawan Padaiyappa namanya ni Doc...hehehe..

Bangsa Kita yg mmg gemar ikut ikutan yer Doc...

JunAina said...

Pakai sari tayang perut...opsssss...