Raya Tahun Ni..Mak Ada Rezeki Lebih Sikit....

July 31, 2013

 Assalamualaikum Gengs
Semoga Gengs Semua Sentiasa Didalam Rahmat NYA....

Dah siap kelengkapan Pakaian untuk anak2 ku

 Kakak dan Zati juga kali ini aku penuhi keinginan mereka

Terharu pula bila..TERIMAKASIH MAK & AYAH berkali-kali di ucapkan...

Hai lah Anak...Demi kamu semua

Biarlah Pakaian Kami hanya bertukar sepasang persalinan demi kamu kami sanggup...




Selesai Sudah Persiapan Yg Bongsu
Ada Sedikit Lebihan Rezeki Allah Berikan
Alhamdulillah...



PEMBERITAHU:.Syukur ALLAH atas rezeki yg kau berikan..

38 geng komen :

Cho Zila said...

syukur .. berbelanja untuk keluarga selagi tak membazir memang dituntutkan... syukur ada reezeki...

Eye_nee said...

Cho Zila..
Alhamdulillah sis..asal saja kita tahu mana batasan rezeki yg harus kita laburkan...

:: Mrs.Eady :: said...

Dah jadi mak ni baru kita tahu bahawa menggembirakan anak itu lebih membahagiakan hidup kita kan kak...
Biar tak bertukar pakaian asalkan senyuman terbit di wajah mereka..

Eye_nee said...

Mrs Eady..
Mcm sis anak2 kecil lagi kan..mcm anak2 akk yg dah besar2 ni yg dah pandai request itu dan ini...bila kali ni hampir 90% wishlists mereka akk penuhi...spjnag nak balik dari Sping Mall Tu tah berapa kali say TQ..Senyuman tak payah citer lah..kalau buat air milo campurkan senyuman tu kompom manis air milo tu..

JunAina said...

Alhamdulillah...rezeki anak2 yang diberi Allah melalui kita. Berkat belanja untuk anak2 ni.

ainnoraini said...

sama la dgn saya jugak...anak punya baju mmg berpasang2, mak dgn pak ada la sepasang jer...

Pakai je mana yg ada...

Eye_nee said...

JunAina..
Tq dtg ke sini dan tinggalkan komen sis..

Yer sis...betul tu...semoga kita akan lebih mensyukuri nikmat lebihan rezeki yg dianugerahkan Nya...

Eye_nee said...

ainnoraini..
yer kan sis...melihat mereka gembira pun dah cukup..nasib baik baju akk masih ada satu tailor tu boleh buatkan..kalau tak baju lama jer lah..apa ada hal kan...

Kakzakie said...

Rezeki yg kita perolehi biasa lebih kepada anak-anak Eye_nee. Utk kita apalah sangat.. Yg penting kita dapat membuat mereka gembira dan bersyukur. Biarlah nikmat senyuman anak-anak buat hati kita senang..

Eye_nee said...

kakzakie...
Sgt betul kak..senyum mereka buat kita terlupa segala duka...mak ayah tiada apa tidak mengapa asal kalian ada..kami cukup gembira...

Wak Gelas™ said...

sakanns.,ehHHee

Kesuma Angsana said...

betul lah raya for KA hanya untuk anak2 aje,,, !

Eye_nee said...

Wak Gelas..
Ado rejeki yg lebih sikit ni wakkkk...heheheh..

Eye_nee said...

KA...
Yer lah kan sis...asalkan mereka happy kita dah cukup bahagia...

Rinna said...

Wahh byk baju2 baru tuh.. rezeki2.. :)

Eye_nee said...

Rinna...
Alahmdulillah sis ada rezeki mereka thn ni...

pena rozie said...

Same la kite lbhkan anak2 dl....

Eye_nee said...

pena rozie..
Semua ibu2 pun cam ni jugak lah agaknya kan sis...

ieda immi said...

alhamdulillah kakak ! .. janji anak2 happy , mereka sure paham kalau kita x dpt nak fulfill keinginan mereka kan ;)

ps : akk biskut tuu 3 rumah kak ekeke ;)

Eye_nee said...

ieda immi..
Alhamdulillah syukur rezeki dan nikmat Allah kali ni sis...mmg mereka cukup faham mak dan ayah mereka..akk bersukur meraka bukan jenis yg meminta-minta dgn cara memaksa..jika ada..adalah...jika tida mereka ok jer...

Uncle Lee said...

Hello EyeNee, chantek baju2. Da ready for hari raya.
Kasut, handbag da beli? Ha ha.
Jaga credit cards tada keluar asap.
Salam ceria selalu dan jangan lupa gembira di hati.
Bagaikan sentiasa kedengaran alunan lagu merdu.
Lee.

Ati Masrif said...

assalamualaikum,

barulah dpt masuk blog ni, sejak beberapa bulan ni
sudah berkali2 cuba masuk tp tak boleh tau.

bila dah jadi ibu ni, keperluan anak adalah keutamaan.

kita dah selesai shopping sebelum puasa lagi...alhamdulillah :)

Eye_nee said...

Uncle Lee..
Tq Uncle singgah sini yer..

saya tiada card credit Uncle...semuanya by cash...jd yg berasap hanya bunga api dan mercun jer nnt...hehehehe...

Eye_nee said...

Ati Masrif..
ha'ah T ari tu bloq akk ada malware..baru jer buang..

Alhamdulillah..anak2 didahulukan...

d0tbl0gsp0td0tk0m said...

WOW!! LEVI's... kalu slr org dewasa... 3 ratus hinggit tu.....

tahun nih... pakai jubah je.. senang.. kat dalam pakai seluar hawai dengan singlet... huhuhuhu

salam eidul fitri.....

mohon ampun maaf terkasar komen.... tersalah posting ke.. ape kee....

lieyalatif said...

betul tu...ape2 pun dahulukan keperluan anak dulukan...tgk dieorg hepi, kite pun hepi dibuatnye...

**selamat hari raye buat eye nee sekeluarga...mohon ampun maaf zahir dan batin...moga2 kite mendapat keberkatan di syawal yg mulia .....

hati2 pulang ke kg yeak...

Eye_nee said...

pakcik dot..
60% kurang dari yg dewasa punya tu pakcik...

Saya pun kalau boleh nak jugak pakai jubah dan berseluar hawai jer pakcik..

Selamat hari raya buat pakcik dot sekeluarga..maaf zahir dan batin...terimakasih kerana masih lagi ke bloq saya...

Eye_nee said...

lieya..
Selamat hari raya sis..berhati-hati memandu pulang ke kg yer...

Akk tak der kg sis...hari raya hanya di selangor dan KL ni sahaja...

eMMe said...

Alhamdulillah.. seronok la raya kali ini...

Selamat hari raya Kak Eye nee.. Me mohon maaf andai ada salah silap yea!

jumpe lagi kak Eye Nee...

Eye_nee said...

eMMe..
Sama juga buat Me..selamat hari raya..Maaf zahir dan batin...hati2 memandu pulang berhari raya nnt okkkk...


Syggg kamuuu...

Hanis Azla said...

Salam Aidilfitri Kak Eye-nee..

Alhamdulillah ada rezeki lebih.. rezeki untuk anak-anak dapat berpasang2 baju raya.. seronoknya..

Nor Azimah said...

masih dalam mood raya ke?

Wak Gelas™ said...

syukur je mak kanns.,ehHee

Pen Biru said...

salam..lama x jengah sini.selamat hari raya

wahida said...

betul tu kak, keperluan anak2 mmg kita dulukan..biar kita tak bertukar, anak2 lagi penting kan...

makchaq said...

Salam Syawal dan selamat hari raya eye_nee

Bila dah jadi mak asai ada rezeki lebih memang ingat kat anak2 ja kan...

Kami taun ni langsung tak beli baju kasual.. Baju kurung ngan baju melayu ja.. Anak2 dah besaq2 dah tak nak apa2, kasut pun hanya sorang yang beli baru pasai kasut dah tercabut tapak, orang lain semua pakai hat dok ada.

Bukan la sebab x dak rezeki sangat.. Tapi dah besaq2 depa dah tak excited sangat macam masa kecik2 dulu..

Hanis Azla said...

As-salam Kak Eye..

Lamanya tak update.. bz eh kak? take care ya and have a nice day..

miss ice said...

slmt hari raya kak eye nee..maaf ye, ter-lewat bberapa hr daaaa T__T smoga btambah murah rezeki kak eye nee psni.. :)