Satu Hari Di Hari Raya

September 14, 2011

Salam Gengs semua

Gengs maya yg dikasihi

Ada pun N3 yg aku tulis ini perihal makan-makan Raya dirumah aku dan dengan itu juga aku pohon jutaan maaf kerana tidak mengundang kamu GENGS MAYA....Lain kali WAJIB ku dapatkan HP number kamu semua.

Majlis kami bermula selepas Insyak pada 11/9/2011...

Asalnya dalam perancnagan aku dan en HaB lebih kurang ada 4 atau 5 keluarga gengs yg belum dtg beraya kerumah aku...namun itulah kan gengs..ada begitu ramai gengs yg perhubungan kami bukan hanya terbatas sebagai sahabat...aku dan gengs kampung bagaikan seperti adik beradik...makanya dari 5 family yg sepatutnya hadir menjadi lebih dari 11 Family....Tidak mengapa ada rezeki mereka malam itu



Mereka-mereka yg sudah seperti adik-adik aku gengs...ada yg dah lebih 3 kali dtg beraya...tak apa lah masih byk makanan utk dikongsikan...





Kaum Adam yg hadir...lepak kat luar jer...dapat berkawan dgn embun jantan...




The Foods...Nasik Lemak...Kuey Teow Goreng...Macaroni Goreng...Bee Hoon Sup...Nasi Goreng...Lontong...Spegeti....Teh tarik & Sunkist+Ice CremSoda....



PEMBERITAHU
:Keletihan Memasak Hilang Saat Gengs Datang Menjamu Selera....

31 geng komen :

bujal X said...

lawa pintu rumah makcik~~

Eye_nee said...

Bujal X...
Pintu Lawa tu sentiasa terbuka tuk ko Bujal..

Bila nak dtg umah makchik???....

Mommy Fara said...

Peh! Byknye masak? Mmg seminggu tak hilang letih. Ouh! Dpt rasekan..

Tp mmg happy kan dpt jamu kawan2?

rATu kEBaYA said...

banyaknya menu kak..

ainnoraini said...

macam2 makanan ade ...mmg kenyang la tetamu yg datang tu...

penat pun hilangkan bile tetamu dtg reramai mcm tu...meriah...

Hantu Kak Limah said...

apsal aku x tau ade makanan byk kt sini...sumber2 darah segar pun byk jugak kt sini......keh..keh..keh..

Hanis Azla said...

yaAllah kak.. byknya menu.. klu saya, tentu tak tahu nak pilih yg mana satu sbb semuanya feveret.. he..he..

NM02 said...

kite sentap!





ngeh ngeh ngeh

Papa Mifz said...

Tgk selipar2 n kasut2 dah tau mmg ramai yg dtg..meriah yer..

Eye_nee said...

Mommy fara...
Letih??...mmg geng..tp bila gengs puas makan..Hati sgttt hepiiiii...

Next Makan2 mahu ada kamu juga...

Eye_nee said...

Kebaya Ratu...
Kalau lah kamu ada sekali.........

Eye_nee said...

ainoraini..
yer kan sis..tgk mereka makan...hati kita puas...mereka ada few pilihan makanan...

Eye_nee said...

Limah Hantu...
Harap sgt ko ada Limah...apakan daya...stock darah segar mmg byk mlm tu Limah...tp ko mmg mengada-ngadakan...kalau dgn Dodocheng tu cucur bawang pon ko balun dgn aku jer mintak darah segar..aku bg darah expired date tau lah ko....

Eye_nee said...

Hanis Azla..
Wish u could join the Club sis...Ralat sgt....one day InsyaAllah kita jumpa yer sis...syggggg kamu....

Eye_nee said...

NM02...
Jangan Nokssss....kita masih geng kan....one day...compom kita jumpa...

Eye_nee said...

Papa Mifz..
Suko den ramai yg dtg..tak do lah membazir kato dek kau jang ooiii...

ratusiput said...

byk geng menu2 tu.ratu yg skit je aritu pun sampai demam2 masuk wad :) tp sbenarnya seronok melayan tetamu kan pe lg tgk hidangan kite habis dimakan...

wahida said...

byknya menu...rajin akak masak...semua ni masak sorang ke kak?

Eye_nee said...

Ratu Siput...
Penat terubat bila tgk gengs makan Queen...

Eye_nee said...

Wahida..
Kecuali nasik lemak & Kuey teow...yg lain semua akk masak sis...

Cik Ina Do Do Cheng said...

geng ko tak jemput aku pun. nak datang umah ko boleh, kalau datang aku mesti bawakan ko cheese tart. kalau bukan time raya boleh tapi aku tak suka orang jamu aku macam-macam tau sebab aku ni simple je orangnya.

ieda said...

mana tidaknya mereka suke dtg akak .. akak jamu mereka masakan yg sedap2 .. adehhh saya punn nak selalu dtg kalau dekat tau akak !! :)

Bigdaddyz said...

selipar tu bukan main banyak lagi...hehe

Eye_nee said...

Dodocheng..
geng ko tau kan..ko geng yg aku paling syg...pintu umah aku sentiasa terbuka tuk ko geng...tak kira lah raya ker tak raya ker...

Eye_nee said...

ieda...
kamu adalah dialu-alukan kerumah akk sis..kalau kamu dtg kekuala Lumpur..jemput kerumah yer....

Eye_nee said...

daddy twins...
satu org bawak dua selipar..tu yg nampak byk tu..hehehe...Alhamdulillah..masih ada yg mahu mengunjungi kediaman saya mlm itu...

Pepel BoNda AmaNi said...

tok...tok...tok..(AMANI KETUK PINTU)...ada orang x nie...kami datang nak raya...bawak maktok nie....eloooooooooooooooo...

WuMing said...

Ramai nya.... Lain kali ajak laa WuMing sama......

Eye_nee said...

Datin Ungu...
Amaniiiiii sila lah dtg umah mak eyenee yer...mak nak sgt tgk amani...kalau raya dah abis pon amani boleh dtg......wei beb wa tgk schedule open house lu thight sgt...dah la wa minnngu ni dgn minggu depan tak free...bila lu bleh dtg ni beb...lepas raya jer la lu dtg...

Eye_nee said...

WuMing..
Next makan2 yer sis...sure jemput punya...

dhiera said...

banyak ye...nape tak ajak~ sobs