Diari seorg Mat despatch.....

August 18, 2010

Salam geng2 103 Bloq ......
Salam Geng2 1 juta Silent Readers .......

Silent readers lebih byk dari follower...imaginasi aku jer..

Cerita atas cerita...

Di Suatu Petang.... Hujan belum Lebat baru nak lebat...LORONG KECEMASAN..Hiway NKVE...

Perbualan 1 org Mat Despatch glemer.... moto LC 135... helmet LTD size 60 ngan Polis....

(Credit picture to google)


Polis: Tunjuk Lesen
Mat Despatch: Pehal Tok
Polis: Nak Saman La
Mat Despatch: Pehal Kene Saman Pulak
Polis: Berhenti di Lorong Kecemasan
Mat Despatch: Abis mat-mat moto yang Lain tu benti Tak kene Saman pon...Agak2 la Tok...
Polis: Apahal awak benti kat lorong kecemasan
Mat Despatch: Nak Pakai Baju Ujan la Tok..tak nampak ke ari nak ujan tu
Polis: Bumbung Kete awak bocor ker
Mat Despatch: La...Subhanallah....saya tak ingat saya bawak kete ari ni..Sori Tok
Polis: Cam Ni pelupa pon ada..Jalan-Jalan... bahaya penunggang Moto yg lain ni...

Kesian..sampaikan terlupa naik kete sbb biasa pakai moto jer...

Mat-mat moto yg lain pakat gelak.... Wei pakai helmet sekali bawak kete tu...tau la kete baru...cover sit pon belum tanggal....

Tq la to all mat2 despatch yg susah payah hujan panas nak hantakan document2 penting dari opis...nyawa dorang seharian dijalanraya..hati2 tuk semua mat2 despatch kat Malaysia...korang pon org yang penting jugak kat opis....

6 geng komen :

deem said...

hahaha...lucu gak ea...:)

rATu kEBaYA said...

kelakarlah...

diorang memang penting pun.. takder diorang alamatnya kene hantar sendirilah dokumen penting... huhuhu

kak ina mail said...

cam sedara ko ada mat despatch je.baik ko cakap.mat despacth memang penting , tanpa dorang sapalah kita.

Eye_nee said...

Deem..
Citer reringan besar hama jer deem..muka geng2 masing2 dah ketat bulan pose ni..kasi senyum ckit..

Cik Kebaya...
Penting Sis..mintak tlg bayar bil letrik pon dorang la jugak..hihi

Ina..
Aku pon dulu despes gak Na..despeskan surat cintan cintun kawan sekolah aku...hahaha..

normie said...

hahaha.. sian mat despatch tu.. pose nyer pasal sampai da lupe dlm kete pon nak pakai baju ujan dgn helmet.. kehkehkeh.. lawak.. lawakk..

Eye_nee said...

nor..
lawak sengal jer....buat ilang ngantuk..