Aku Pon Nak Tunjukkan Jugak...Asik Korang Je..

August 19, 2010

Salam Geng2 Blog...
Salam Jugak Geng2 Silent Readers...

Dah nak berbuka puasa hari ke 9 dah hari ni ...aku baru nak tayangkan menu bukak puasa aku semalam...tak kira la kan..janji mak ado jugak menu nak tayang...tak nnt korang ingat aku tak masak pulak...dah lah aku ni masak memasak ni failed....

Tak de la gempak mana pon menu aku...sempoi-sempoi jer geng....


Ni la yg termampu aku masak...Sambal Petai Ikan bilis ....Ni Lauk feberet semua org kat umah aku kecuali aku..dan tumis sayur kobis bunga......



Yang Ini subsidi dari umah mak aku...sampai abg aku siap sound..hari-hari subsidi kopak lah cam ni...alamak rilek la Wa...aku kan satu-satunya adik kesayangan kau..tak kan nak berkira kut....hihihi..kari ayam+ kentang dgn gulai lemak cili api nangka muda+ikan tamban....banyak ini aku amik...bila dah abis mkan pon banyak ni jugak la yang tinggal...sbbnya aku berbuka puasa berdua-duaan jer ngan En. Suami aku...anak aku bebrbuka kat umah mak aku...sekali pon belum penah berbuka ngan kami...


Uihhh...walaupon dua laki bini jer berbuka...byk pulak semalam menu aku...tetiba en. suami ke bazar pulak...beli ayam percik...bubur lambuk pon ada...Kg Baru mari tu...x member opis aku ambil kan...Tq Pejal.....dan Itu dua Jag air..itu tea-o en. suami punya...aku nyer itu air oren brand sunquik dulu kini dan selamanya....

AdA lagiiiiiiiii lepas semua tu......rasa aku dah baca doa bebuka td siap doa makan sekali...bapak setan and the geng pon dah kene rantai aku rasa...tp aku nyer selera semalam cam ada chip of Setan pulak duk sebelah menghasut...ishhhh...



V
V
V
V
V
V
V

Aku makan pulak doyan...kawan opis en.suami aku kasi...isi dia mak aiii..teballll beb...terasa-rasa lagik kat tekak aku ni ha.....



Bukan la aku makan perabih dlm masa berbuka tu..jgn salah paham geng....aku ni beriman orgnya...hihi...aku mkn berperingkat-peringkat la....dan berhenti makan sebelum aku kenyangggg...

17 geng komen :

normie said...

wahhhhh.. makan berdua je.. tapi laukkk.. mak aiii.. meriahnyeeee kak... air sorang satu jag.. fuhhh.. tak menahan lak nor menengoknyer.. kalo ari2 cam ni.. kompom perut abg lan tu naik.. hihihi..

rATu kEBaYA said...

kalau durian depan mata saya pun harus berselera mcm chip of setan jugak.. hahaha...

tapi boleh tahan jugak menu berbuka berdua tu ye..

Eye_nee said...

Nor...
Mana tak meriah...subsidi dari umah mak jer dah 2...biar kan dia boroiii..hihi..ampun Bangggg...

Ratu kebaya..
Syukurrrr..pe menu ko ri ni...hakak haruslah megoreng kobis cam ko semlm..tu jer sayur yg der dlm peti ais...

A.I said...

perghhh!! sambal bilis petai tu sangat2 mengiurkan aku kak. nak2 lagi minatang yg kt bawah tu..haha

Eye_nee said...

Ai..
Itu petai..Yana mkn cam mkn kcang jer Ai...itu doyan cinta ati ku dolu kini dan selamanyaaaaa...

kak ina mail said...

Amboi sambal ikan bilis bak lah sikit.aku tak kira , pagi aku nak masak gak sambal ikan bilis.kecur air liur tengok sambal ikan bilis ko.lagi-lagi ayam percek tu.

✿ YANN ✿ said...

mak aii. durian tu.. geram lak yann nengok nye. hihi

eMMe said...

ade lagi durian??? puas la makan durian kak, isi tebal kan...sebiji pun dah kenyang, hehehe...

blueCITY® said...

salam,

waaaaaaaaaaaa banyaknya
teringin nak beli durian, tapi lum sempat2 lagi hukhuk...

D.O.U.B.L.E...S said...

sedapnya kak duriannnnnnnnnnnnn...tiba2 terinbgin nak makan durian..cam mana sapa yang harus disalahkan....dibulan posa ini...

Eye_nee said...

Yann..
Tq Yan Dtg sini + tinggalkan komen..sedap Yannn doyan tu

eMMe..
Tak puas Me..Hakak ko ni antwo doyan sis..

Akak Blue..
Cari sampai dpt Blue...

CT...
SOdapppp T..doyan tu..

p/s: Kesimpulannya...byk betul antwo doyan yer..tak kene rantai ke dorang bulan pose ni..hihihi..

Eye_nee said...

Ina Mail..
Ala Na itu jer lauk pauk yg aku pandai masak pon...tak cam ko Na..segala mak nenek resepi kau masak...tp ikut CNN mmg sambal aku tu yg terbaek dan termantop Na....ahakkksss...

mizz sue said...

amboi..sedapnyer...

Eye_nee said...

su..
sedap jgn tak sedap..nnt sentap...

Dee said...

wuyoo..simple tapi sedap tuh..bilis petai tuh..hehehe..

ice♥ice said...

adehhh..silap time r ice dtg terjah belog kak eye_nee ni..byk gmbr mknn isk..tetiba rase nk pegi lunchh...aaaaaa ~~

Eye_nee said...

Dee..
yg sempoi2 tu buat bertambah nasik..


ice ice baby..
nak kene pelempang budak ni...nak lunch pulak dia....