Surat Menyurat Merapu Tergeliat

July 28, 2010


Salam geng2 Bloq..
Salam geng Silent Readers...

Geng2 aku nak menulis surat menyurat merapu ni geng...Cerita rekaan semata-mata tak der kene dgn korang semua..hatta kene dgn aku seorg sahaja gerangannya....


Kehadapan anakde yang jauh dimata...apa khabar anakde disana...bonde disini sihat-sihat sahaja..harapan bonde agar anakde pon begitu juga ya...

Anakde..lebih sepurnama sudah anakde pergi bertapa di sana...semoga anakde tabah ya mengharungi kehidupan disana.....InsyaAllah bonde, Ayahde,Maklongde dan adinde's akan berangkat kesana minggu ini...Menghantarkan sesuatu yang anakde hajati tempohari...harap anakde sabar menanti yer...

Bonde nak stori ni anakde...perihal ayahde...nnt raya bonda minta ampun kat ayahde...bukan cerita umpatan heavy pon ringan-ringan jer....cuma bonde kecik ati dengan ayahde....bonda teruskan stori yer anakde...nak mengadu domba bonde kat anakde...

Sampai hati ayahde buat bonde cam ni...bonda kan nak jadi pembloger tegar...sewaktu awal pembabitan bonde dahulu...bonde betul-betul teruja nak berbloging...bonda pinta kat ayahde laptop..siap berpantun bonda...dengarkan pantun nyer...

Duhai Kanda Yang Dinda Cinta
Memandang Wajahmu hati berdebar
Adinde ingin mohon satu benda
Laptop buat membloging tegar

Hancur hati bonde..bila ayahde jawab..

Wahai dinda Yang Perasan rupawan
Kanda tengok pon tidak bernapsuan
Apatah lagi nak beli laptop-laptopan
Pembloger tegar konon..Tok sah lah Perasan...

Huaaaaaaa...sampai hati ayahde.....terguris hati bonde...sentap menyentap bonde...bersantap diluar ayahde..bonde majuk sampai pencen masak seketika...dah la dia cakap bonde perasan lawa...dolu-dolu..bonda la pujaan hatinye ..sekarang...kedekut jugak ayahde nakde ni yer...suami siapa la tu.....huaaaaa...suami bonde juga....nasib baiklah MakNgahde anakde baik...bagi bonda laptop adinde anakde si GG...boleh lah bonda gunakan..tp tak dpat la bonde nak meriak kat kedai mamak...hatta laptop tu terlalu nazak rupanyer...seusia cerita..Pendekar Bujang Lapok...seangkatan cerita Nujum Pak Belalang hayatnya...baterinyer pon harus di charge 24 jam mcm seven eleven...

Anakde...nantikan kedatangan bonde minggu ni yer...bersama-sama ini bonde sertakan gambar laptop baru buat tatapan anakde yang ayahde baru beli...semoga anakde gembira...biarkan lah bonde terluka...tapi bonde tak akan mengalah..bonde dah mula menabung kat dlam tabung buluh..bila dah cukup nanti bonde akan dapatkan satu untuk bonde....buat ayahde bonde nak kasi pantun juga...

Duhai Kanda Yang Berjimat Cermat
Dinda telah Pun Bertekad
Bukan Sekadar Laptop Dinda Berhajat
Kan Dinda dapatkan juga satu I-Pad

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Ni Ankde punya




Yang Dah Boleh buat Tukun ni Bonde punye...Diloankan oleh anakde GG...nnt maksu bayar duit saguhati kat GG yer...sbb pinjamkan lappy ni...


7 geng komen :

kak ina mail said...

Alah cianya, ada gak laptop, dari saya ni.harap komputer kat tempat kerja je.itu pun time boss tak de.

A.I said...

wahahahahahaha...

ok sangat la tu kak. ai ni mana ada laptop!! sangat2 jakun ngan benda tu tau. huhuhu...

Eye_nee said...

Ina Mail...
Ada serupa tak der jer Na...bukan la main lembab...sang kura2 boleh gelak terguling la bila dapat tau ada bende lagi lembab dari dia...

Ai Ting Tong..
Jadilah Ai..lembab2 pon buleh jugak akk tgk2..baca2 crita critu korang...tp nak buat N3 mak ai...punye la jimbamnyer siap buleh baring2 dulu la...

ice♥ice said...

haha berpantun siap kak eye_nee ni..ayahde tak reply ke pantun kedua tu ? hihi

Eye_nee said...

Ayahde senyum sinis jer dgr pantun tu...hihihi..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

hahahaha sakan ko berpantun bagai kan kak..nasib baik xmasuk dengan gurindam..kot x..kompom esok ko dapat laptop brand terkini kak...

Eye_nee said...

budak Purple..
Aku Julang dia tinggi2 purple kalau dia belikan...siap aku dodoikan tiap2 malam dgn iringan Lagu...Tidur la wahai Permaisuamiku...Hahahaha...