Kau Buat Mak Hangin Ni Zatiiiii...

May 03, 2010


Salam Geng2 Bloq

Weekend mmg memenatkan bagi aku
Pagi Dah penat Mendaia Mensoflan
Petang MengKiwi Clean Floor Pulak...Kalau rumah nak bersih mmg penat la Dik..ni Ayat suami aku...Aku suka dlm duka mendengarnya....

Kes ni mlm tadi terjadi..aku baru on kan lappy aku...baru jer nak bloqjalan-jalan...kerusi pon belum panas..kipas baru berjoging lima pusingan..Zati tetiba dtg kat Aku...

Mak Iron Board dah terbakar...org tak sengaja terletak iron kat situ.....
Ayat ko ni kan Zati..mmg buat mak jadi Hot Mama la..Hot Coklat dah muka mak..berserta dgn Hot Dog dah kepala mak ni...mak baru nak layan Bloq mak...baru jer dtg idea nak tulis new N3 kau dah potong..terbantut..terbengkalai..tersentap mak.. .

Terus aku tgk...Melekat habis kain tu kat Iron....Nak aku bagi apa2 yg patut bende dah terjadi..terus amik lilin letak kat iron tu..tak boleh jugak...aku amik berus cuci periuk tu....nmpak cam ok...cuma permukaan iron tu jd kasar la....yg penting boleh guna Iron tu..

Habisss..itu Iron board apa cerita...dah berlubang segitiga...
Kain batik lama sehelai..
Kain Pelikat Sehelai
Tukul Besi
Paku Kecil...jom kita stat bengkel pertukangan...

Si Kecik Aku yg snap gambar2 ni....duduk tgk aku buat bende ni ngan nak buah aku..Azizi..bila anak buah aku nak snap gambar aku Yana siap sound...amik gambar kaki jer..jgn amik gambar atas..mak aku tak pakai tudung..Alahai Yana pandai ko yer....thanks Yana...

Hasil Nya....

V

V

V

V


Retro dah Pengalas tu..
korang nak aku boleh buat...byk lagi kain pelikat tu....Percuma...isi borang cepat


15 geng komen :

SUHAIDA SUPALIO said...

LA..BAGUS2..HEHE..iron board umah sewa su pun dah separuh hangus,,huhu..nanti nak wt cam anty ni la

ice♥ice said...

kemas kak eye_nee buat keje..boleh upah ni..hehe. mane borang nye..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

hahahahah great job ok...well done...:P

maiyah said...

ngeeeee.. nak isi borang, mana.. mana borang nyerr

Eye_nee said...

Su:
Buat Jgn Tak buat...

Budak Sejuk:
Borang yer.....Gulppppp...dah beku la tunggu dia cair jap yer...

Si Pemuja Ungu:
Punya Kusyuk nak buat Siap Menyangkong tu...tak hengat terkuar lak tombong akk nnt...ishhhhh...

Maiyah:
Borang ek...hihihi...sat nnt print lain...permintaan tinggi..sampai abis borang...

Solehah said...

serius dasyat..

aRoL said...

wa.. kemasnya cik kak. umah saya punya pakai alas kain selimut je..

gUl@-gUl@ h@t!kU said...

wah...mmg kemas...xcellent work..

Eye_nee said...

Solehah:
dasyat Giler...

aRoL:
Berkobar2 nak buat tu RoL...

gUl@-gUl@ h@t!kU:
Tqiuuuuu...hihi...

Azrai Ahmad Zamri said...

salam ziarah..
hehE..kreatif betul!
ingatkan pandai bermain kata je, bermain tukul pun terer..bagus2!

Eye_nee said...

Azrai
Aku insan biasa punya rasa ingin mencuba...hihihi...

Thanks Azrai ko singgah lagi disini..

ElyaElmo said...

dekat umah pun..elya gune pelekattt gakk as alas tu!!! sama laa kiter..
FIVE!!!

Eye_nee said...

ElyaElmo:
Ada jugak geng iron board retro kat sini....welcome to the club....hihi...

A.I said...

AKU NAK!! AKU NAK!!

mak aku selalu je buat camtu. tp bukan ngan pelikat la. dia guna kain batik. ekekekeke

Eye_nee said...

Ai:
Kain Pelikat Kat Dlm Ai..takut turun kaler dia nnt..maklum la yg 10 henggit sehelai tu..tu yg letak kain pelikat kat atas tu..kasi tebal ckit..Ko nak nnt akk pi carik kain samarinda...hahahah..