As-Salam Gengs Semua
Semoga Rahmat Allah sentiasa mengiring kehidupan kamu didunia ini gengs.
Pertama-tamanya nak rasa hepi sbb dah boleh view gambar semula kat bloq kerdil ni.
Harap2 bloq Kak Zakie pun dah boleh view gambar dan beliau boleh terus menulis kembali.
Sebenarnya tak der apa benda pun nak di ceritakan...Just testing testing jer..boleh ker nampak gambar ketam ni..., masak sambal ketam bercili pecah telur ni...entah bila minggu pun tak ingat dah
Sedap betulll.......
Matiklah puji diri sendiri....
PEMBERITAHU:Kata org dahulukala..kalau pun .masak sempoi sesempoi sempoinya jika ikhlas...rasanya pasti meletop....
21 geng komen :
Wah.. nak seekor ketam goreng sambal tu Aini.. sodap jo aku tengok tu :)
Blog ko pun gambar menyorok ye Aini.. harap2 kakzakie punya blog pun cepat baik dari gambar menyorok.. rindu pulak nak baca TITISAN NURANI punya entri :(
Terliur tengok gambo ketam sambal tu... meh hanto kat kakcik sekor dua... :)
Cahaya Hidup Ku..
Sodap sgt T...matiklah puji diri sendiri T...heheheh
Ha ah T...aku kemain nasihatkan Kak Zakie supaya sabar...intai bloq sendiri rupanya hilang jugak gambar..Aku bukak pagi ni dah ada balik...aku tak buat apa2 pun..
Kakcik..
Boleh kak..kasi alamat...alamat rumah tau bukan alamat kat Beijing...hehehehe...
terliur kaknoor tengok ketam tu ayenee
Sedapnya nampak...kat rumah kalau beli ketam rebus kosong jerk dasar mak malas kan ahahhaaaa...
ajar la masak ketam tleur nie...nak dgt buat!
Kak Noor..
Aduhai malu sgt rasanya pakar masakan puji ketam saya nampak meliurkan..boleh lah kak Noor...makan tuk anak beranak lepas lah...
JunAina..
Dulu2 asiklah kalau beli ketam ni baut sup2..sampai Yana tanya..Mak tak der resepi lain ker nak masak ketam...hahaha...
idzwa..
Sempoi jer beb
4 ekor ketam
Bhn Blend...
12 biji cili merah
5 biji cili api
3 biji bwg besar/ 2 ulas bwg. puith
1" halia
2 Btg Serai (KETUK)
Sos Cili/Garam/Sos Tiram
2 Bijik Telur
Goreng Ketam
Tumis bahan blend masukkan sekali serai
Tunggu bahan blend garing
Masuk kan sos cili/garam/sos tiram
Masukan ketam...gaul rata...masukan telur...gaul2 kan sebentar...dah boleh ngappp...
ada satu lagi ketam ...ketam padi...
pesawah memotong padi menggunakan ketam.... so nama nye ketam padi...huhuhuhuhuh
kecur liur pakcik di buat nye....
pakcik dot...
sedappp oo pakchik ketam cili ni...
dah diketam padi tu jd beras...masak..makn dgn ketam cili ni..perghhhh...
assalam kak eye_nee...tu ke puncanya lama akak tak update entri? Alhamdulillah dah settle masalah nya
ermmm...kecur lioq tgk lauk ketam.
Waahh sedapnyaa tgk sambal ketam tuh.. feveret tuh.. :)
uncle paling takot 'ketam rambut'
lariiikkkkk!
sedap ye ketam ...
masak apa pun terbaik :)
memang nampak keikhlasannya. tengok gambar pun dah rasa sedap.. :)
ya Allah kak...tekedang2 aku tgk pic ketam ko kak...sedap masak gini....makan lak nasi panas2....mkn kering2 pun sedap....takyah dah ade lauk lain heheheeh
As-salam kak eye-nee,
YA ALLAH.. dah telan2 liur dah ni.. sedapnya kak.. saya kalau masak ketam pun, ketam bercili pecah telurlah yg selalu saya buat.. ah.. telan liur lagi he..he..
baru nak mintak resepi..mujur nampak kat atas tu..hihi..
menariknyeeeeee....
boleh try...test...
http://sikecilameena.blogspot.com
Post a Comment