Keriangan itu adalah bila bersama.....

September 17, 2014


As-Salam Gengs semua
Semoga Rahmat Allah sentiasa buat kamu semua gengs

 Bersama dengan mereka dari usia remaja
Kini anak2 pula seusia kami dahulu
Inilah sahabat aku gengs
Sahabat bersama suka dan duka
Kami sama-sama bekerja di Jaya Jusco 1986-1990 la ni panggil EON
Pertemuan biarpun singkat pada Isnin 15/09/2014
Ianya sangat2 bermakna buat kami
Biar tidak bersua muka hampir 10 tahun
Laman sosial tidak pernah memutuskan silaturahim kami
 



Semoga Ukhwah ini terus subur dihati kami
Persahabatan ini terlalu unik kan gengs
Biar tidak bersua puluhan tahun
Kerana satu saat kami pernah bersama beberapa tahun
Dan ditakdirkan bertemu semula
Ahhhhhh...tak dapat nak ungkapkan keriangan itu
Semoga kami akan terus menjaga ukhwah ini
Sehingga akhir hayat kami...InsyaAllah..
 




 


PEMBERITAHU:Semoga satu hari ALLAH izinkan pula aku ditemukan dengan rakan2 bloq pula.... Kakzakie...kakcik.....Idzwa....lieyalatiff......Hanis Azla...Uncle gedek...Doctor DZ...Rinna....Nor Azimah...dan etc etc etc etc etc.....






 

24 geng komen :

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Bestkan Aini bila dapat jumpa kekawan lama ni.. tambahan dulu satu kerja , lagi lah terasa keriangan nya...

Aku pun teringin nak jumpa kekawan blog.. :)

eMMe said...

saya pun nak jumpe Kak Eye Nee... biarpun saya jarang kunjung blog akak eye nee, tapi ingatan saya tetap terpahat dlm jiwa... mendalam tu kak eye Nee, heeee~

Eye_nee said...

Cahaya Hidupku..
Yer T...tak dpt nak ckp bila dpt tgk balik kawn2 tu...org salam laga2 pipi..yg kami siap cium2 pipi tu..rindunya la hai...Tkasih Ya-Allah sbb telah berikan aku kwan2 yg baik T...mcm ko..Aina..Adik..Sulina jugak..syg sgt T....

Kakcik Nur said...

InsyaAllah...

Jom kita berdating jommm... :)

Eye_nee said...

eMMe..
Kamu juga adalah sebahgian dari ikatan uhkwah yg sgt unik ini sis...nak jumpa kamu juga...nak sgt2...mmg mendalam ayat tu..rasa mcm kamu dekat sgt dlm hati ni...

Eye_nee said...

Kakcik Nur..
Jom kakcik..saya nak sgt2 kak...:)

Kakzakie said...

Jika ada izin Allah kita pun boleh bertemu Eye_nee.. Mehlah turun JB:)

makchaq said...

Seronok kan jumpa kawan lama..

Sabtu pagi makchaq nak pi sg buluh. Klu sempat boleh la jumpa..

Eye_nee said...

Kakzakie...
InsyaAllah kakzakie..nak sgt jumpa akk ni..

Eye_nee said...

makchaq..
pukui baper makchaq mai Sg. Buloh...kalau sebelum 9.30 pagi boleh kita jumpa makchaq...kui 10 pagi saya ada discuss dgn geng sekolah nak buat reunion.

Harap2 boleh jumpa yer makchaq...kompom saya gelak tak berhenti nnt...makchaq klakaq habihhhh....

Hanis Azla said...

As-salam kak Eye-nee..

Indahnya persahabatan.. indahnya ukhwah.. seronoknya dapat berjumpa semula dgn teman2 lama.. semoga ada rezeki untuk saya bertemu dgn kak eye-nee juga satu hari nnt.. insyaALLAH.. terima kasih kak atas ingatan tu.. panjang senyuman ni bila nama masuk dalam senarai.. tq kak..

Eye_nee said...

Waalaikumsalam Hanis Azla...

Unik dan tersendirinya Ukhwah itu kan sis bilamana dibina dgn penuh keikhlasan dan kasih sayang...

Kenapa akk namakan ukhwah itu satu yg unik..kerana didlam ratusan kenalan ada segelintir darinya akan terpahat nama didlam hati biarpun sekian lama tidak berjumpa atau brgkali tidak pernah pun berjumpa..ikatan dan ingatan itu ada buat dia...kamu salah satunya...

Nor Azimah said...

assalam k eye-nee, tiap hari bukak tingkap rumah, mesti nak tinjau rumah akak bukak ke tak, kalau tak bukak sedih rasanya..

biar tak dapat bersua muka,namun jalinan ukhwah di alamaya macamni pun bermakna juga.

pssst..dah macam barisan ratu plak, ratu apa yek...? he he

lieyalatif said...

ya Allah kak...persahabatan yg lame tuuuu...bile dpt bersua muke mcm nie rase hepi kan kak...mcm2 bende nak di borakkan ....alhmadulillah masih kukuh ukhwah yg terjalin...moga terus kekal dan keep in touch....die kalo ade sorang yg rajin buat gathering2 mcm ni mmg bekekalan laa persahabatan tu kan kak....

Eye_nee said...

Nor Azimah..
Waalaikumsalam geng..
Siannya dia..tinjau punya tinjau..masih tak berupdate yer...malas kekdahnya nak menulis...

semua tu bekas ratu seantero dunia tu...hahahahhaha...

Eye_nee said...

lieyalatif...
Betul...hiruk pikuk jdnya tempat tu..masing2 nak bercakap...tak menunggu giliran...gelak mmg tak boleh cover ayu kannnn....kalau ada akta dilarang bising ditempat makan..9 org ni dah tido lokaplah mlm tu...hahahaha...

idzwa kamaruddin said...

Uuuu nak jumpa i ke?? Meh la jumpa bleh polok polok sambil mkn mkn... ;)

Eye_nee said...

idzwa...
Mohhhh uuuu...nak polok2 jugak.....

kakyon said...

semuga ukhwah eye_nee bersama rakan kekal hingga akhir hayat.

bestnya kalau dpt jumpa rakan blogger..

d0tbl0gsp0td0tk0m said...

kawan² ramai yg keje kat kl...pakcik nak jumpa pun susah.... kene buat appointment.... MAKLONG la.... deme seme tu org² kj hebat....sudahnye... xberjumpa la.... asyik jumpa cik manja dengn adik cik manja je la.... huhuhuhu

shameel Iskandar said...

inilah antara kelebihan laman sosial spt FB. Denganya kita dpt menjejak kembali sahabat2 lama..

Teringin jugak utk berjumpa dgn rakan2 blogger.

Kesuma Angsana said...

Salam Singgah jgk bila ada kelapangan sikit hari ni & tq terus menyokong KA yer. mmg seronoklah dpt gader2 cam ni

sudipVSsenduk said...

kalau dah lama tak jumpa, sebulan cerita pun tak habis kan

JunAina said...

Haiii...dengan kami tak mau jumpa ke...sambil lambai2 tangan.