Bongsu Berusia...Sulung Masih Muda

October 08, 2013

As-salam gengs
Semoga Rahmat Allah sentiasa mengiringi kehidupan kamu gengs.

Suatu hari suatu ketika
Saat masa dihitung lama benar terasa
Kemudian
Membiarkan waktu meneruskan perjalanan tanpa sedar
Besar dah rupanya dia

Semakin tua pula diri
Bila melihat dia
Rasanya semalam baru bertarung nyawa
Syukur mampu melihat dia dewasa
Bersama dua lagi permata jiwa









PEMBERITAHU: Harap dia mampu menjadi contoh yg terbaik buat adik-adik.

33 geng komen :

mama leen said...

dah besar anak2 akak... hehe

lieyalatif said...

in sha Allah...akan jadi baik dan sesempurna ibunye...amin..

Kakzakie said...

Bagaimana kita dah corakkan dia sebagai anak yg baik insya-allah akan begitulah jadinya..

Eye_nee said...

mama leen
besar2 dah mama....rasa cam baru jer melahirkan dia...

Eye_nee said...

lieyalatif..
InsyaAllah...aminn...

Eye_nee said...

kakzakie..
begitulah harapan kita semua ibu2 ni kan kakzakie...faktor sekeliling hari ini membuatkan saya rasa takut...segalanya telah kita berikan...hanya dia sendiri yg wajib tahu mana arah yg patut dituju...

Ati Masrif said...

as salam,

nampak sudah sama tinggi gitu
dan juga sebaya :)

Nor Azimah said...

Eh, macam adik ngn kakaklah..semoga menjadi anak yang solehah dunia dan Akhirat

wahida said...

akak!!

akak tak mcm mak dorang pun...macam kakak dorang je...sungguh awet muda la akak saya ni...

:: Mrs.Eady :: said...

Insya Allah,di acuan yg betul maka betul lah hasil nyer :)

Rinna said...

Tak cam anak beranak laa.. cam adik beradik..maknyaa awet muda.. sungguh.. :)

Eye_nee said...

Ati Masrif..
pejam celik T dah 21 thn dah yg sulung ni....

Eye_nee said...

Nor Azimah...
:)....InsyaAllah...

faraherda.razalan said...

Ehhhhhhhhhhhhhh! X lama g dah boleh terima menantu dah kak Eye Nee ni....

Heeee~

Eye_nee said...

Wahida..
Trick gambo jer ni sis...cer tgk live kalu...hahahahah

Eye_nee said...

Mrs Eady...
InsyaAllah yer sis...itulah tiap kali doa....peliharalah anak2 ku Ya-Allah...Dekatkan diri mereka dgn MU dan hindarkan mereka dari mendekati kemurkaan Mu Ya-Allah...

Eye_nee said...

Farah..
So..Keep in touch yer sis...senang nak hantar kad nnt....hehehe...

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Jadi cotoh yang baik kakak yea. Nanti Allah dan Ibu suka.. :-)

Eye_nee said...

PMDR..
InsyaAllah....

eMMe said...

Salam Sis, tgk gambarni mcm adik n kakak, hehehe.. mmg nampak awet Muda Sis.. anak dara Sis tu dah besar panjang dah, tak lame lagi dpt menantu plak, hurm.. cepat kot jodoh dia.. tgk anaknya maniss.. sejuk mata memandang.. hope anak yg soleha n membanggakan ibu dan ayah....Amin....

Eye_nee said...

eMMe..
Waalaikumsalam..

Cepat sgt kamu nak jd kan sis kamu ni tua yer..hahahaha....cam tu lah harapan semua mak ayah kan sis..mahukan anak yg baik..yg solehah..yg tahu menjaga maruah keluarga...InsyaAllah...semoga Allah mendengar segala doa2 kita yg baik2 utk anak2 kita...

Dee said...

saya aminkan doa akak..amin..

apapun..mmg dua2 nmpk sweet..cam adik beradik gitu..

Eye_nee said...

DEE..
Aminn...

Satu sweet dee yg satu lagi sweat...hahaha..

eira eixora said...

akak nampak awek muda lah. apa rahsia? =) salam kenal. saya follower baru kat sini

Eye_nee said...

eira eixora..
tiada rahsia antara kita...ahakss..dlm gamba sis...kat luar kalu....terkezut kamu nnt...hahaha

Tq singgah...folo dan tinggalkan jejak lagi...

Chenta Ummi said...

salam pertama kali datang menyinggah ke sini.. suka dengan blog ni an ayat nya pun bermadah gitu.. kena belajar ni hehehe :)

Chenta Ummi said...

salam pertama kali datang menyinggah ke sini.. suka dengan blog ni an ayat nya pun bermadah gitu.. kena belajar ni hehehe :)

Wak Gelas said...

jeliterrnyer anak2 makk tuuuu.,ehHHHEe

Eye_nee said...

chenta Ummi..
Waalaikumsalam sis..
Tq singgah dan tingalkan jejak disini
Madah berhelah ni sis..hehe

Eye_nee said...

Wak Gelas..
Mak dan anak pakai produk kak TON...comeyyy tak kak tonnnn..hehehe

Cik Puan Rara said...

anak akk? knp muda sgt.sy ingat adik!

Hanis Azla said...

As-salam kak..

Cantiknya akak.. dah macam kakak dgn adik aje bila tengok gambar tu.. suka tgk..

Mak Wardah said...

Cantiknya si sulung....Insya Allah diaakan menjadi seperti harapan ibunya