Aku..Hati Aku..Jiwa Aku...Segalanya Aku...

December 18, 2012

Assalamualaikum gengs

Menyepi..
Tiada N3..

Bagaimana hendak berkuku
Sedangkan langkah masih kaku
Bagimana mahu bercerita
Hati seolah hilang rasa

Ada cerita sebalik kata
Cerita terkunci dek jiwa yg lara
Ada kerisauan mendekati
Ada tekanan menghampiri

Ada ruang ternyata sempit
Mengecil setiap saat
Mengecut dengan cepat
Menghimpit tulang empat kerat

Kesinambungannya masih panjang
Babak setiap hari akan berkajang
Semuanya baru dan akan berkembang
Ketakutan punca segalanya tempang

Duhai hati tabahlah sedikit
Kau kan seorang bonda
Kata mu penaik dan pembangkit
Semangat hati seorang anakanda



PEMBERITAHU:Alah bisa tegal biasa..semuanya bermula dengan satu langkah..memulakan langkah itu memang payah namun jika tidak dimulakan mampukah berubah menjadi lebih kental dan tabah....


23 geng komen :

makchaq said...

Semoga eye_nee tabah menghadapi dugaan dan makchaq doakan semua yang menjadi kerisauan akan segera berakhir..

al-lavendari said...

biar lambat asalkan selamat .. tapi kalau lambat menimbulkan masalah, eloklah cepat.

Dee said...

dee doakan yg baik2 aje utk k eye nee sekeluarga..

ieda said...

kak kenapa kakak ??
be strong
x mo susah2 hati tau !
ieda tahu kakak kuat .. alwaysss !

love u ... hugsss

Eye_nee said...

Makchaq..
Inilah kehidupan kan makchaq..terkdg diduga rasa gembira hingga terlupa ada duka sedang mengintai...

Eye_nee said...

Tuan Al-Lavendari..
Bagai betul ungkapan tuan....semuanya pasti pulih bila telah jadi kebiasaan...cepat atau lambat hanya sekadar masa...InsyaAllah...

Eye_nee said...

Dee..
doa sahabat itu ubat penenangkan sis..InsyaAllah...Innallaha Ma A'na....Allah sentiasa bersama kita kan sis....Tq...

Eye_nee said...

ieda..
Akk ok...jika thn2 yg dulu akk kuat...Akk akan tetap kuat tahun2 yg mendatang....Tq..kamu selau ada..biar tiada kata..hanya tulisan punya bicara..ia tetap menenangkan jiwa....Terimakasih....

:: Mrs.Eady :: said...

Akak..semoga akak terus kuat dan tabah dlm menghadapu semua dugaan ini..

Saleha said...

rindu kat akak, samalah keadaan kita..

Eye_nee said...

Mrs Eady..
tetap kuat dan akan terus kuat..InsyaAllah...Tq sis.kamu yg selalu mengunjungi....

Eye_nee said...

Saleha..
lama rasanya tak menjenguk halaman kamu sis..maaf yer...semoga urusan kamu dipermudahkan setiap hari olehNYA....

Hanis Azla said...

Salam kak..

senoga ada hikmah yg cukup besar untuk setiap dugaan.. semoga langkah akak terus kental disertai dengan ketabahan yang tak akan pernah pudar.. take care.. doa saya agar segalanya dipermudahkan untuk akak.. InsyaAllah..

Eye_nee said...

Hanis Azla..
Waalaikumsalam sis..

"La Yukallifullahhu nafsan illa wus'aha"(jika tersalah tulisan rumi ini akk pohon maaf)

"Allah tidak memberi kesusahan seorg hamba melainkan apa yg terdaya olehnya "..Al-Baqarah ayt 286..

Ini pegangan kita kan sis..InsyaAllah...

makcik tempe said...

pelan-pelan kayuh.yang ado aku tahu ko mampu handle segala rintangan.InsyaAllah. Aku doakan yang terbaek buat ko dan seisi keluarga.

d0tbl0gsp0td0tk0m said...

perkara yang paling susah nak buat ialah.. memulakannye.... tp bila dah mula... emmmm sendiri mau ingat....

Eye_nee said...

Untie tempe..
aku ok kak tempe...untungnya dulu aku hidup susah..setakat nak hadap benda mcm ni...aku boleh...InsyaAllah...

Eye_nee said...

pakchik dot..
betul pakchik..langkah pertama itu susah...langkah kedua itu payah..langkah ketiga kekdg saya terjah jer..langkah keempat penuh hemah..langkah kelima....terkdg delima....langkah keenam....boleh menjunam..langkah ketujuh...buat berpeluh..lgkh kelapan...ada harapan...lgkh kesembilan...tak mahu ketinggalan..lgkh kesepuluh...uhhh dah byk betul saya melangkah ni pakchik....apa pun setiap langkah itu kalau disertai keinginan..ketakwaan..kesungguhan...ada barokahnya....

pena rozie said...

Same la kite da lame menyepi.....

Marya Yusof said...

As salam my dear sis eye nee,

Sihat? Saya pun mood turun naik ni! Seminggu sekali update pun payah... Gagahkan diri juga kerana di 'sini' ingin ditumpahkan segala kenangan :)

Take care sis :))

Kakzakie said...

Walau apa pun juga kehidupan kena teruskan eye_nee. Ada tanggungjawab kena galas.

NM02 said...

kita tak tau aper citer, namun ape pun yg terjadi, ape saje yang kamu lakukan, kami doakan moga semuanya baik2 saje

Mimie said...

Salam
Singgah malam bace entry