Berputar Bersama Kekasih Gelap Ku....

October 16, 2012

Assalamualaikum gengs

Lama benar tidak menyapa kalian semua
Rindu banget deh sama kamu

Pe hal pulak kan tetiba bajet ckp Indon
Ni lah gara-gara..benci bilang cinta..Nada Cinta...dan terbaru
benci jadi cinta...sinatron Indon gitu...

Ok gengs kita serius..

AKU SAKIT GENGS...

SAkit ni mula berpacaran dan menjadi kekasih gelap ku
Sekitar tahun 2009..semenjak itu dia kerap juga bertandang
Biar pun tidak pernah ku undang
Kedatangan nya membuatkan aku rasa bosan
Asik2 membawa aku hanya kesatu tempat
Menaiki "Mery Go Round"
Bila dia bertandang sukar aku nak menulis gengs
Sukar juga membaca N3 terbaru kalian
Ni dah masuk minggu ke lima dia mengunjungi aku

Ujian dari Allah kan gengs
Selama ni sihat walafiat
Kurang sangat ingatkan Allah
Bila sakit begini
Sekejap-sekejap..Ya-Allah..Ya-Allah...Ya-Allah
Asiklah bertanya
Ya-Allah bila penyakit ku akan sembuh
Sangat sedikit yg dikirimkaNya pada ku
Aku dah mengelabah gengs

Oh yer asyik sangat nak bercerita
Sehingga terlupa nak menyebut nama kekasih gelap ku itu...
VERTIGO gengs....hensom dan kacak...




PEMBERITAHU:Maaf yer gengs...nnt kalau kesihatan ku kambuh aku mampir lagi kerumah kalian ya...

43 geng komen :

Saleha said...

semoga akak cepat sembuh.. rindu dekat coretan akak :)

Eye_nee said...

Saleha..
Sedang berusaha utk sembuh...Allah belum izinkan....Allah masih mahu akk sentiasa menyebut namanya...InsyaAllah...

-gedek! said...

Banyak berehat okey, geng!

Eye_nee said...

gedek..
Tq geng..lama tak komen hothot kat rumah pakchik...baikkk pakchik nnt saya rehat...

NM02 said...

berehat secukupnyer ye... jaga diri

Eye_nee said...

NM02..
Tq sis...singgahan kamu juga satu terapi...tq..

ieda said...

vertigo !
sumpah x tahu ape penyakit nie kak
risauu nyee
akak pleaseeee jaga diri baik2 tau
makan ubat ikut peraturan dan jgn sesekali misss
yg pentingg banyakkan rehat !

Eye_nee said...

ieda..
dia bukan penyakit yg asli sebenarnya sis..dia adalah simptom kepada sesuatu penyakit...masa kena kali pertama mmg akk cuak..siap menangis-nangis sis...sbb bila buka mata semua objek disekeliling berpusing..rasa mual...kepala berdenyut...dan yg kali ni juga serius..dah sebulan lebih ni...Tq sis..InsyaAllah akk makan ubat....

:: Mrs.Eady :: said...

Semoga cepat sembuh kak...

Hanis Azla said...

jaga diri dan byk berehat ye kak.. semoga penyakit akak cepat sembuh hendaknya, insyaAllah.. saya pernah kena juga penyakit macam tu.. memang tahu macam mana rasanya.. ddk kat kerusi pun dah rasa macam nak terbalik kerusi sebab semua benda berpusing2.. sampaikan kena gengam meja kuat2.. dekat sebulan juga rasa mcm tu.. bila check balik ada something wrong kat dalam telinga.. sekarang ni Alhamdulillah dah pulih dari masalah tu..

atuk said...

Assalamualaikum Aye

saya doakan agar cepat sembuh dan penyakit itu tak berulang lagi
supaya dapat beramal dgn lebih sempurna

eMMe said...

patot la kak eye nee lame tak update blog..tak sihat rupanya... vertigo?first time dgr..ingatkan, Kak eye Nee de bf baru, huhuu...
ade tak ubat ut sakit akak tu...
hope n doa, kak eye Nee sembuh seperti sedia kala, cari la penawar, kot2 ada.. nnt kalo saya tau pasal vertigo ni, saya cuba gak tlg kak eye Nee kay... take care!

Kesuma Angsana said...

moga cepat sembuh ye

Eye_nee said...

Mrs. Eady..
tq sis..

Eye_nee said...

Hanis Azla..
Sama dgn akk juga sis..ada infection dlm telinga sebelah kiri....sejak thn 2009 termasuk ni dah 4 kali berulang...sis masa tu Doc. beri kan ubat apa yer..

Eye_nee said...

Atuk..
Wa'alaikumus salaam tuk.....

Timakasih tuk..bila ditimpa penyakit ni mcm rasa bersyukur pula TUK..sbb masa ni lah sentiasa sebut nama Allah....Allah...Allah....

Eye_nee said...

eMMe...
kdg2 tu degil juga..tetap juga nak baca N3 baru gengs lain...nnt bila balik rumah...pemandangan tu ligat lah pusingannya...Tq sis sbb mendoakan yg terbaik tuk akk...Syg kamu...

Eye_nee said...

Kesuma Angsana..
Tq sahabat...

Kakcik Nur said...

Berehatlah dulu, semoga segera pulih kembali.

Eye_nee said...

Kakcik Nur..
Tq kak...

Kakzakie said...

Kalau dah asyik berpinar/pusing kepala cara terbaik memang nak lelapkan mata aje Eye_nee. Bergantung ubat selalu pun buat kita layu..

Moga diberi kesembuhan segera.

Eye_nee said...

Kakzakie..
MMg kakzakie..kalau dapat lelap ringan jer kepala tu..tp kita bekerja kan kak...nak tak nak kena kuat kan diri...

Tq kakzakie...

faraherda.razalan said...

Tapi kak....Vertigo tu kejam. Jgn diberi muka sgt. Huuu~

Moga lekas sembuh!

Eye_nee said...

Fara...
Shhhhhh!!!..nnt dia dengar...sbb tu akk hipokrit puji dia...hahahaha...

Tq sis...dlm proses penyembuhan..InsyaAllah...

Deru Ombak said...

Sahabatku..

Jaga kesihatan kamu..semoga kamu cepat sembuh.

Maiyah said...

moga dah semakin sembuh
jaga kesihatan ya ;)

Eye_nee said...

Deru Ombak...
Terima Kasih Sahabat..

Entah kenapa saya rasa terharu membaca nasihat sahabat...Seolahnya Kak Ya seperti berada dihadapan tatkala menyuruh saya menjaga kesihatan...

Eye_nee said...

Maiyah...
ia semakin berkurangan...kemudiannya kembali semula...InsyaAllah brgkali inilah proses penyembuhannya...

Cik Ina Do Do Cheng said...

semoga ku tabah ye geng, haish aku pun macam pernah berpacaran ngan vertigo je. baru first time aku dengar vertigo ni geng .mungkin kita tak boleh duk lelama menghadap komputer.

Eye_nee said...

Dodocheng...
Agaknya lah dodocheng..dok mengadap komputer hari2 naik berpinar mata tu....umur2 dah mcm kita ni geng ramai betul "kekasih gelap" nak singgah....

anitaare said...

bole jadi geng?Moga cepat sembuh

Eye_nee said...

anitaare...
bole saje.....Tq new geng...

wahida said...

vertigo? festaim dgr...

apapun, harap akak cepat sembuh...
try pegi pakar la kak...

Eye_nee said...

wahida...
VERTIGO....jarang kan dengar....

masa mula kena dulu..akk pi jumpa pakar sis..mula2 ke Husin Onn...sbb takutkan mata yg rosak...dah tu ke Hospital sg Buloh...ambil darah...last2 ke pakar telinga...dan sembuh.....harap2 yg ni pun akan sembuh juga..InsyaAllah....

Rinna said...

Jgn lupa makan ubat dan cepat sembuh ye sis..

Dulu2 pernah gak rasa pusing2 nie.. tapi alhamdullillah skrg nie dah tak de.. lagi..

Pokok Manggis Depan Rumah said...

semoga cepat sembuh yea.. makan ubat & rehat yea.

Dee said...

salam kak..sedihnya dee dgr akak sakit..dee berdoa agar Allah SWT meringankan kesakitan akak sekaligus menyembuhkan akak..

tabahkan hati ye kak..be strong..love u..take care tau..

D.O.U.B.L.E...S said...

semuga dipermudahkan segala nya..sihat selalu..

d0tbl0gsp0td0tk0m said...

insya ALLAH..... moga ALLAH memberi sesuatu kebaikan disebalik kesusah ini....

Kesuma Angsana said...

moga cepat sembuh ye

Papa Mifz said...

semoga copek sembuh kak...amin...

ckLah @xiiinam said...

:)

Selamat hari raya haji...

anitadiana said...

take care ok...