Makkkkk..Aku ni anak yg baik ke..

August 03, 2012

Assalamualaikum gengs
Alhamdulillah 14 Ramadhan hari ini kan

Semalam 2/8/2012 adalah hari Lahir mak aku yang ke 73 gengs
Tapiiii.....

Mak..
Semalam HariLahir mu
Ampun kan aku yer mak
Aku terlupa HariLahir Mak
Aku tak jenguk pun mak dirumah semalam
Aku Tak ucapkan pun Selamat Hari Lahir
Sehinggalah pagi ini
Bila Ija ucapkan melalui FB
Baru aku teringat

Mak..
Ampun kan lagi yer
Selalunya selepas berbuka
Aku akan kerumah mak
tapi semalam aku mengalami batuk yg teruk
Lepas kutunggang tanpa sukatan ubat batuk tu
Terus terlena
Sahur pagi tadi pun hampir2 terlajak

Mak...
Aku ni anak yang baik ke
Baik ke sampai tak ingat langsung hari lahir mak
Ini bukan kali pertama aku lupa hari lahir mak
Sampai hati aku kan Mak
Tapi mak...
Jauh disudut hati aku
Aku sayang Mak sangat-sangat
Sayang mak ketat-ketat
Sayang mak padat-padat

Mak...
Selamat Hari Lahir buat mu
Tidak akan terbalas jasa mu
Terimakasih kerana melahirkan aku
Terimakasih kerana membesarkan aku
Terimakasih kerana Menyayangi anak-anak aku
 Terimakasih kerana merestui Pilihan aku..Menantu mu...

Mak..
Semoga Allah Sentiasa memberikan Barakah umur buat mu
Semoga rahmat Allah atas kesihatan yang baik untuk mu
Agar restu Allah memberkati dan memurahkan rezeki mu
Dan Semoga Mak mendapat kebahagiaan di dunia dan Akhirat

SELAMAT HARI LAHIR MAK...
Aku Sayang mak selamanya.......................



PEMBERITAHU:Ada ketika benda yg kurang penting aku ingat benda yg lebih penting aku terlupa..Aku mmg seorg insan....Insan yg tidak sempurna...

36 geng komen :

ieda said...

aduhh kak
bikin saya sayu je
mak akk paham kak
saya punn selalu lupe bday mak huhuh

Eye_nee said...

ieda..
Lupa betul akk semalam ieda..bila baca FB adik sepupu yg wishkan pd mak...baru akk teringat...teruk betul kan...

eMMe said...

laa.. Kak Eye Nee... takpe laa.. akak kan ank yg baik.. InsyaAllah... akak tak kan lupe jasa mak akak kan... kite doa mak kita sihat2 sejahtera, Amin....

Eye_nee said...

eMMe...
yer la..akk batuk teruk smlm sis...makn ubat dah tu terus lena..mmg tak ingat langsung dah...tak sabar rasa nak balik tgk mak...

:: Mrs.Eady :: said...

Selamat Harijadi mak :) semoga mak terus diberikan kesihatan yg baik selalu,amin ~

Eye_nee said...

Mrs Eady..
Tq sis...Aminnn....

kakcik said...

Walaupun lupa, tapi kakcik percaya mak tetap tahu isi hati anak yang sayangkan dia...

Eye_nee said...

kakcik...
lupa sgtt saya kakcik....bila buka FB nampak adik sepupu tu wishkan pd mak....meleleh airmata saya....

Kakzakie said...

Jujurlah Eye_nee keluarga kakak jenis tak begitu mengambil berat hal-hal ulangtahun kelahiran. Biasa tiba anak-anak yg amat prihatin.

Yg penting kami sentiasa hormat/kasih tak kira waktu dan masa. Doa dititip setiap kali selepas solat itu lagi afdhal..

Selamt ulangtahun kelahiran buat mak eye_nee.

Eye_nee said...

kakzakie...
Doa selepas solat pada kedua ibubapa tu mmg tak pernah saya terlupa kak...kalau tidak mendoakan utk diri sendiri pun saya tetap akk doakan utk mak..cumanya bila pg ni nmpak ucapan tuk mak dari adik sepupu tu saya rasa sebak pulak..dah lah adik saya tu letakkan gambar mak pula...gambar mak time ni muka sedih pulak...

kasihibu said...

kadang kalau kita dah kesibukan tu memang terlupaa..sesangat
tp akk buat note dalam h.phone sehari sebelum dan hari kejadian, senang ingat bila alarm bunyi

d0tbl0gsp0td0tk0m said...

takat lupa ingat tarikh lahir tu.... tak pe.. jangan terlupa utk doakan mereka.......

Eye_nee said...

kasihibu..
yer lah kan...bagus jugak idea kamu nis sis..Tq sis...

Eye_nee said...

Pakchik dot...
yer pakchik..InsyaAllah saya tak kan lupa nak doakan mereka...

Pokok Manggis Depan Rumah said...

selamat hari lahir utk mak akak.. :-)

Eye_nee said...

PMDR..
Tq sis singgah sini dan ucapkan selamat hari lahir buat mak akk...

wahida said...

selamat hari lahir utk mak akak...

saya kalau tarikh birthday ni, saya set reminder dlm fon..takut terlupa....huhu...

Eye_nee said...

wahida..
betul lah sis kan..nnt akk set kan...tak der dah kes2 nak lupa bagai kan...

rATu kEBaYA said...

kak... saya tak lupa kak.. tapi mak saya takder date lahir yang sebetulnya. sebab ic dia yg lama dah pernah terbakar (rumah terbakar n semua dokumen musnah).. bila buat report.. mak pun tak ingat date lahir dia.. jadinya JPN main agak2 jelah date mak saya masa tu... (masa tu saya belum lahir lagi).. Jadinya sampai sekarang date lahir mak n abah saya kitorang tak tahu yang sebenarnya.. yelah org dulu2 mana nak amik port sangat pasal date lahir ni..

Zullism said...

:) puisi untuk mak...bila teringatkan mak sy selalu sayu..sbb susah nak jumpa dia..jauh

makchaq said...

Eye_nee
Terima kasih singgah blog makchaq, semoga ukhwah berkekalan..

Makchaq sekeluarga jarang berhari2 jadi.. hari jadi sendiri pun kadang2 lupa.
yang penting kasih sayang kita pada mak dan jangan lupa segala jasa2nya dan selalu doakan depa. Bila kita ada anak kita tau apa perasaan mak2 dan tentu macam tu jugak rasa mak kita kan..

shameel Iskandar said...

Paling saya terkilan krn tak pernah tahu tarikh lahir ayah saya. Takdir Tuhan, ayah saya meninggal pada 25.Mac dan rupa2nya itu adalah tarikh lahirnya juga. Jadi tarikh itu akan kekal melekat dlm ingatan saya sepanjang hayat

ckLah @xiiinam said...

Semoga bondamu sentiasa dirahmati Allah. Selamat menyambut Nuzul Quran.

WuMing said...

Hari jadi tu tak penting sangat... Asalkan kita layan mereka terbaik tiap-tiap hari...Tanpa kira hari cuti umum

-gedek! said...

mak pon sayang kamu... PASTI!

Rinna said...

Epy Belated besday utk bonda sis. Sama tarikh ngan mak sedare saya.. Hari tuh pepagi dah wish dia .. sayu le plak.. masa tuh..

Abu Luqman said...

salam singgah sini ye

Papa Mifz said...

selamat hari lahir utk mak akak...semoga mak akak sihat dan dipanjangkan umur...amin..

anitadiana said...

selamat hari lahir makcik semoga sihat-sihat dan sentiasa dalam rahmat ALLAH...tak pa lah dah terlupa yg penting ada hadiah buat mak....cal pun ok...ita tak pernah lupa lagi coz..mak ita lahir tahun baru...

daddydee jedi said...

Selamat hari lahir buat mak akak...

Dan semoga kita semua menjadi anak yang baik...

Penyuluh Perikanan said...

kunjungan perdana salam kenal dan persahabatan
Blog yang sangat bagus, saya suka dan mengikuti ...
templatenya bagus sekali nih

Cho Zila said...

nak buat camner kita insan biasakan... emakpun memahami rasanya...
semoga kita semua berusaha menjadi anak yang baik selamanyer..

Hanis Azla said...

itulah kita kan kak.. manusia yg tak sempurna.. banyak kelebihan tapi kekurangannya lebih banyak lagi.. Semoga mak akak terus mendapat keberkatan umur dan kesihatan yg baik hendaknya.. insyaAllah..

Marya Yusof said...

As salam Kak Eyenee,

Semoga doa2 akak dimakbulkan olehNYA... Ameen ya Rab... :))

Mak Marya tahun ni 71 umurnya... Tahun lepas celebrate ramai2 kat Bagan Lalang... Skrg ni Marya pasang cita2... Moga nnt balik Msia, mohon ALLAH beri peluang jaga mak sehingga akhir hayat... Moga termakbul doa ni :')

Kita pun sama gak kak, bkn tak ingat tp kita ni mudah lupa... eh, samalah kan..hiks

Abu Luqman said...

salam ramadhan

Deru Ombak said...

Assalamualaikum sahabtaku Eye..

Dalam aku berpesta ibadah, mengejar Lailatul Qadar, berkhatam sebuku Al-Quran, akhirnya rindu membawa kaki ku ke sini.

Semoga sahabatku sentiasa dalam lindungan rahmat Dan redha Allah, untuk menjalani kehidupan seterusnya.

Sungguh hiba untuk meninggalkan Ramadan, harap dapat bertemu semula pada Ramadan Akan datang.

Sahabat..
Salam Lebaran dariku sekeluarga.
Maaf zahir batin.