Ada Apa Di JERAM...Kuala Selangor???

December 07, 2009

Sabtu mlm 05-12-2009.....aku dan team Kg gi ke Jeram, Kuala Selangor pulak.....kami mlm tu meraikan Hepi Besday sorang member ni.....besday dia actualy on tuesday ...so raikan belated besday la ni....kami konvoi 3 kete jer mlm ni sbb yg lain2 tak leh nak menjoinkan diri...ader lain hal......on the way tu kami belikan dia kek comel ni.....SELAMAT HARI LAHIR...ALI PANJANG....semoga panjang umuq murah rezeki......
Inilah kek kiut kami belikan tuk Ali.......



Ni la dia besday Boy....suap menyuap lagik korang eh...feeling2 masa jd pengantin dulu konon....acara potong2 kek....




Ni la tmpt mkan nyer...besar betul tmpt dia....MEDAN IKAN BAKAR..JERAM, KUALA SELANGOR....Perjalanan dari umah kami di Paya Jaras cuma kurang lebih 40 minit jer....Kene buat booking dulu lebih2 lg malam minngu mcm ni....full house jer.....mlm tu pon kami terpaksa tunggu tuk pekerja2 dia settel kan tmpt....sure tokeh senyum sampai ke telinge......




Yana sibuk betul nak tgk ikan...naik hangin lak aku...mana lah boleh nampak Yana oii...gelap dah ni....ader ker dia ajak aku naik sampan tepi tu.....kat situ boleh nmpk ikan dia ckp...ko nikan Yana...kang tak pasal2 kuar tanduk mak kang.....




Nasib baik la kat tmpt mkan tu ader tmpt permainan.....baik betul owner tmpt ni buatkan tmpt main tu...senang ckit mak bapak nak mkn.....




Tgh tunggu the foods...Zati tak sihat mlm tu...dah dua hari dmm..tu yg tak lalu mkn...dah la dia ader gastrik yg kronik.....sabar yer zati...jap lagi makanan sampai yer nak....



Menu kami mlm tu.........untuk setiap 3 set hidangan
. Kerapu masak 3 rasa
. Jenahak masak asam pedas
. Sotong / udang goreng Tepong
. Pari Bakar
. Udang Sambal
. Sotong sambal
. Khailan goreng
. Soup Sayur
. Tom Yam campur
. Telur dadar
. Air tembikai 2 jag....Asam Boi 1 Jag...Air kosong 1 Jag..


Sodap Banget......



Feberet aku ni.....garing rangup lagik...uish teringat2 aku....



Lets makan......



Family aku.....Jgn lupa Bismilah Zati..kang mkn bersama setan lak.....


Kakak dan Nor tgh compete..acara senduk nasik individu......siapa senduk byk.....1 2 3...senduk!!!!..pemenang dpat hadiah......MAKAN.....


Wife besday boy..Intan and anak2....Intan ni punya lah kurus...siap minum susu lagik tuk tambah berat bdn...mlm tu pon dia tak mkn byk...bila aku tanya dia ckp tak tau mana satu lauk nak mkn.....sumer lauk tu la kena makan Tan.....tgk la anak2 ......dorang ni sumer termasuklah Yana....mkn kan main laju lg....takut sgt gelungsur buai tu larik.......korang ni kan.....



Tgh Klimaks masa ni.....sumer lauk pauk dah sampai dah...tak leh jd ni...aku jer yg duk sibuk snap sana sini....wajib la aku jemaah sekali kan...tak leh tahan dah ni...aku belum mkn tengah hari pon hari ni...duk sibuk jer.....lagi pon aku kuar ke econsave beli brg dapur...aku kuar kul 5 sampai umah kul 8 terus pegi ke sini.....Aku mmg mkn tahap mentedarah hari ni....



Alhamdullilah.....tersandar dah kaum bapak...ni la senang nyer jd bapak ....lepas mkan lepak2.....mak2 sumer tgh sibuk duk tgk anak2 main......takut anak jatuh ker hapa ker.....ish bapak2 cuba tlg menolong ckit......kami siap bungkus lg lauk yg balance tu..tak abih...byk sgt......sumer sekali 283 henggit...TUNAI......so kami pon tongtong la bayar walaupon besday Ali and dia request nak bayar sumer.....cam ni la kami selalunyer....ringan sama dijinjing berat sama pikul.....yg penting buleh hepi2 cam ni as one family forever....

11 geng komen :

rieekin said...

macam best je......jeles2

Eye_nee said...

Ekin:

Sila daftar jadi ahli yer.....byk even menyusul....dlm negara jer luar negara mimpi jer la...budget seciput jer..tak cukup...

sueanne said...

wahh kak!!..tiap2x minggu mmg ada program2x camni ke?.bagusnyee..syok tull..hehehe

Eye_nee said...

Cik Sue:
Tak der la tiap2 minggu....tiap minggu kalu..maka wajib akk mintak makan kat Welfare dept la bulan depan tu......

google said...

cuti2 satu malaya nih... huhuhuhuh

Eye_nee said...

Pak Chik:
Wah Pak chik dah naik pangkat...seantero donia leh ronda...lain la cam kami cuti2 satu malaya jer la.....

puanrazma said...

sibukkknyerr...ade jerr program. besh larrr!!!!

Eye_nee said...

Razma:
Alhamdulillah ader lebih rezeki...kongsi sama2..erat silaturrahim......

ayoi said...

mak oi kak kebulog aku dibuatnye.....dh lame tak gi makan bakar2 mcm nie...

Qumairah said...

yelah..tapi selalu saya gie kat Melaka..(mcmlah kat Melaka jek ade kan) heheheh entahlah, dah owang suker bawak ke situh jek..tak sangka ade yang lebey dekat. Harus kena terjah.

Eye_nee said...

Ayoi:
Qqute:
Tu la Yoi ari tu akk mkn style Rohinya punya pelarian....bismillah dah berkali2 dah.....Q..Ha'ah kan selalu kat P.balak org ckp sedap...kat selangor ni pon ado kalau nak terjah harus bawak Nas Ahmad sekali.....