Langkah Pertama Itu Sukar

February 11, 2016

As-Salam gengs

Semoga Rahmat Allah sentiasa mengiringi kehidupan kamu semua gengs..

Lama tidak bermadah Helah
Kemalasan Menulis Jadi Tembok
Memecahkan Tembok Itu Sukar
Sesukar Memulakan Langkah Pertama

Esok lah kata hati
Otak seolah menuruti
Esok kembali muncul
Otak sudah bersedia
Langkah pula tidak seiring menemani
Dan esok yg telah menjadi hari ini berlalu sehari lagi

Itulah Aku
Sifat yg jangan sekali kalian contohi
Sesal berkali
Mengulangi kerap kali
Jika begini
Tersungkur terus lagi dan lagi

Kali ini
Waktu Ini
Saat Ini
Tika Ini
Langkah pertama itu telah aku menangi
Aku telah melangkah
Namun jika langkah pertama
Undur ku berkali-kali
Harap langkah kedua ku tidak lagi terhenti
Biar bertatih
Asal semangat tidak letih
Aku yakin diri Boleh

Syabas buat seorang AKU
Langkah pertama telah ku lalu
Bertatih atau bertongkat
Langkah kedua kugandakan kudrat
Demi mereka
Insan Keramat...

PEMBERITAHU:Tidak ada istilah terlambat buat mereka yg ingin berjaya.

16 geng komen :

Norhayati Mohd Isa said...

Kejayaan itu beserta dgn usaha Eye Nee..

Eye_nee said...

Yati..

Yer T..ni utk Yana T...aku mak..tp aku lupa byk benda yg mak org lain buat pd anak2..Aku tidak....Hrmmmm

lieyalatif said...

pandai akak bermadah seloka...susun atur ayat mmg puitis...heheheeheh

kak, biase mcm tu laaa..sekali stop, rase malas tu mmg berlarutan....asalkan aakak jgn pencen berblog sudah ...rindu nak bace madah2 akak heheeheheh

idzwa kamaruddin said...

betul kak..selagi tak pejam mata masih belum terlambat untuk apa-apa saja yg membawa kebaikkan pada diri.

Eye_nee said...

Lieya..

taip dan pos..hanya yg berlegar dlm kepala akk tu sis....kurang 10 minit....

Tu lah beb...nak mulakan tu payahnya....doa kan akk yer...mampu utk langfkah 2 3 4 5 dan seterusnya..

Kakzakie Purvit said...

Bila dah mula langkah jgn berundur lagi
Sertai dgn doa dan semangat yg gigih Eye_nee

Eye_nee said...

idzwa..

Tu kah idzwa..akk syukur ada kwn2 yg baik...bila kita meluahkan...mereka beri pendapat...berikan galakkan...berikan semangat...kdg akk malu...mereka ibu muda tp usaha mereka...superb...

Eye_nee said...

Kakzakie..

Syg kakzakie...saya selalu nak jdkan akk idola...saya tanamkan rasa cemburu tgk akk didik anak2 supaya boleh kalau pun tidak setanding..dpt berjalan seiring...tp kerap saya tersungkur kak...

Kali ni saya mesti boleh...doakan saya tau kak...

Khairul Bariah said...

amboi kak aini,
pandainya menyusun kata2....

saya pun sama,
dah ada idea..bila bukak,jari pulak kelu

tak tahu lah bila nak maintain hari2 update

Ahmad Hasif said...

Betul tu setuju.. Tiada istilah terlambat...

Assalam jemput join GA saya...

https://www.biskutsemperit.my/2016/02/giveaway-cash-rm30-feb-2016-by-ahbar.html

Tarikh tutup 17 feb 2016

makchaq said...

Memang pandai bermadah la eye_nee ni..Makchaq memang kalah bab madah2 ni...

Betul aye_nee... langkah pertama tu memang penting... Kalau dah mula insyaAllah boleh terus melangkah

Hanis Azla said...

As-salam kak eye-nee sayang,

Semoga setiap langkahmu terus dan sentiasa diberkati olehNYA.. take care kak

wahida said...

akakkkkk...takmo sedih2 tau...

pegang kata2 ni...better late than never!

Akak Kembang said...

smg awak sihat2 hendaknya

JunAina said...

Langkah pertama itu penentu kejayaan utk langkah2 seterusnya tanpa langkah pertama tidak akan ada masa hadapan.

sukaxplo said...

salam

langkah pertama memang susah. tapi selagi tak mencuba selagi tu taktau apa akan terjadi..nak taknak kena melangkah jugakk.untung sambut timbul untung batu tenggelam..tapi skrang batu pon boleh timbul gak kalau kena caranye ..hihihu